Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Aniversare de 100 de ani în cel mai nordic punct al judeţului

Aniversare de 100 de ani în cel mai nordic punct al judeţului

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Judeţul Botoşani şi-a aniversat încă un veteran ce a împlinit un veac de existenţă. În localitatea Horodiştea, comuna Păltiniş, luni, 17 noiembrie, plutonierul adjutant în retragere Vasile Lazăr a împlinit 100 de ani.

Într-o locuinţă modestă, dar primitoare şi chiar dacă vederea nu-l mai ajută, Vasile este conştient şi încrezător în sine, bucurându-se de fiecare vorbă frumoasă pe care-o aude.

Veteranul i-a avut alături la sărbătoarea sa pe cei din familie, dar şi pe comandantul Garnizoanei Botoşani, colonelul Ionel - Lucian Sandu, maiorul Constantin Mardari de la Centrul Militar Judeţean,  dar şi pe primarul comunei Păltiniş. Musafirii i-au oferit vrednicului horodiştean un premiu în bani, diplome din partea prefectului Costică Macaleţi şi a Asociaţiei Judeţene a Veteranilor de Război, dar şi un drapel tricolor, ca simbol al patriotismului demonstrat în anii de război.

Plutonierul adjutant Vasile Lazăr se bucură de o moştenire frumoasă, după un „veac de viaţă”,  cum îi place să spună. Acesta  are 3 copii, 8 nepoţi şi 9 strănepoţi, iar mesajul său se îndreaptă către toţi românii cărora le transmite „linişte şi bucurii!”

Etichete: , , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani