Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Află motivul pentru care un magistrat din județul Botoșani a fost sancționat de CSM

Află motivul pentru care un magistrat din județul Botoșani a fost sancționat de CSM

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Un judecător din județul Botoșani a fost sancționat, joi, de Consiliul Superior al Magistraturii, în urma unei inspecții Judiciare.

Preşedintele Judecătoriei Săveni, Samir Bosoc, a fost sancţionat cu avertisment, în cadrul şedinţei Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii. Secţia CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătorului Samir Bosoc, astfel că i-a aplicat magistratului sancţiunea disciplinară constând în „avertisment", pentru „întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile".

Totul a pornit de la un control efectuat anul trecut, atunci când Inspecţia Judiciară a reţinut că preşedintele Judecătoriei Săveni "a înregistrat depăşiri ale termenului legal de redactare pentru mai multe hotărâri judecătoreşti" respectiv 264 hotărâri judecătoreşti, cele mai vechi fiind pronunţate în luna decembrie 2013. Hotărârea privind aplicarea sancţiunii poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani