Ador acceptă să folosească noul padoc doar pentru sterilizări

Ador acceptă să folosească noul padoc doar pentru sterilizări

In urma aparitiilor in presa a reprezentantilor DSPSA si Primariei Botosani, in care ADOR este blamat  si acuzat ca nu doreste sa preia „afacerea maidanezul” si ca nu se implica in bunastarea animalelor, Asociatia ADOR doreste sa precizeze urmatoarele:

Din martie pana in mai 2011, asociatia ADOR a participat activ la hranirea cainilor comunitari si in decembrie va organiza o noua actiune de strangere de hrana pentru acesti caini. In rest ne-am oferit disponibilitatea de a ajuta la curatenie, la administrarea hranei, iar mai recent la actiunile de vaccinare insa nu am mai fost contactati pentru a ni se preciza ziua si data cand va avea loc actiunea.

Din iunie pana in septembrie anul curent 350 de catei au murit in padocul Botosani, din cauze diverse. Cei mai multi au murit in luna august, perioaoda in care Ador nu a avut acces in padocul public, si in perioada imediat urmatoare. In luna iulie ADOR a sesizat DSV despre focarele de infectie si neregulile sanitare in adapostul public, dar la acea vreme ni s-a raspuns ca totul este in regula. In octombrie, aceeasi DSV nu a putut ramane indiferent in fata cifrelor oficiale si s-a autosesizat, impunand de data asta si ancheta. Domnul Turcanu acum este obligat sa hraneasca cateii zilnic si isi da seama ca nu mai face fata la aceasta activitate cu banii de la buget. S-a gandit asadar sa scape de problema oferind adapostul asociatiei Ador, spune dumnealui, cu tot cu fondurile aferente, care sunt, evident insuficiente, nemaivorbind de faptul ca nici un ONG nu are cum sa gestioneze bani publici.

Pentru cei care nu au vazut niciodata adapsotul public le precizam ca zona in sine este un focar de infectie si de mizerie. Acel adapsot trebuie desfiintat, si nu predat in grija unui ONG. Daca primaria doreste sa ne predea in grija noul adapost care se va construi la Tulbureni, si numnai daca acesta va fi  folosit ca adapost temporar pentru cateii sterilizati probabil ca vom fi de acord sa preluam acest spatiu pus la dispozitie de primarie, si sa desfasuram activitatea de ecarisaj in sprijinul programului de sterilizare.

Am fi fost incantati daca inainte de a se demara acolo proiectarile si lucrarile am fi fost consultati in legatura cu ceea ce dorim si noi. Fara un cabinet medical veterinar, probabil ca si acea locatie se va vrea tot un lagar de exterminare a cainilor, ceea ce il va face impropriu pentru a fi preluat de vreun ONG de protectie a animalelor.

Mentionam de asemenea ca prin Asociatia Ador peste 120 de catei din adapostul public si de pe strazi si-au gasit familii in ultimele 8 luni in Botosani, Romania sau Europa.

In mai 2012  echipa Romanian Animal Rescue va veni in Botosani si, in colabortare cu Ador va demara maratonul sterilizarilor gratuite, in cadrul carora se vor steriliza peste 1000 de catei si pisici cu si fara stapan.

Primim ajutorul adoptatorilor din Europa pentru a construi custi din pal pe care le vom dona adapostului public, avand in vedere ca animalele de acolo nu sunt deloc protejate de frigul de afara si de zapada.

Intelegem ca se apropie campania electorala si ca problema catelor fara stapan a adus prejudicii de imagine administratiei locale ramanand o problema spinoasa, dar aceste nu este un motiv ca Ador, care a explicat de zeci de ori pana acum ca nu crede in solutia lagarului de exterinare, ci in campaniile de sterilizare, sa accepte sa conduca un astfel de lagar. De felul in care luam deciziile acum depinde posibilitatea de a scapa definitiv Botosaniul de cateii de pe strazi, si asta nu prin ucidere, ci prin sterilizare. A pasa de colo colo o problema nu este o solutie. In opinia noastra doar prin dialog si colaborare putem face ceva  in mod real in beneficiul cetatenilor din municipu si al cainilor comunitari.

Dupa cum stiti, Asociatia ADOR nu militeaza pentru prindere si retinere pe termen nelimitat a cainilor in adapost /lagar ci pentru sterilizare-returnare-adoptie, asa cum s-a procedat in Europa vestica inca de mai bine de 20 de ani pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari.

De asemena avand in vedere intentia consiliului local de a implementa un nou program de gestonare al cainilor comunitari pe principiul sterilizare-returnare, ADOR considera ca ar fi oportun sa se reia dialogul pe aceasta tema cu domnul Turcanu in momentul in care se va sti exact ca se va aplica sau nu aceasta noua hotarare locala.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Pompierii au intervenit la stingerea a trei incendii de vegetație uscată în ultimele 24 de ore

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.