Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Acţiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității transportului public de persoane

Acţiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității transportului public de persoane

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Salvarea de vieţi şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere sunt priorități ale Poliţiei Române.  
 
Luni 04 decembrie 2017, 42 de poliţişti au desfăşurat pe raza întregului judeţ o acţiune ce a avut ca scop reducerea victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transporturilor rutiere publice de persoane, efectuat prin curse regulate și ocazionale, cât și autovehiculele special destinate transportului de elevi. 
 
De asemenea, acțiunea a vizat impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația pe drumurile publice. 
 
În urma activităților specifice, au fost verificate în trafic 121 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale.

Pentru abaterile săvârşite la regimul circulaţiei pe drumurile publice de către conducătorii mijloacelor de transport public de persoane, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale la H.G. 69/2012, privind exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier, 5 sancţiuni  pentru neportul centurii de siguranţă, o sancţiune pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 16 alte abateri.

Poliţiştii rutieri vor continua intensificarea acțiunilor în trafic şi în perioada următoare.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani