Acţiune de prevenire a evenimentelor infracţionale şi rutiere în IBĂNEŞTI

Acţiune de prevenire a evenimentelor infracţionale şi rutiere în IBĂNEŞTI

Poliţiştii din Ibăneşti au organizat recent o activitate informativ-preventivă cu elevii şi cadrele didactice de la unităţile de învăţământ din comună, pe teme referitoare la delincvenţa juvenilă şi disciplinarea participanţilor la trafic – reducerea numărului de minori implicaţi în accidente rutiere.

La această acţiune, Şeful de post al Poliţiei din Ibăneşti, Tărnăuceanu Cătălin împreună cu colegii săi au prezentat şi au dezbătut aspecte ale delincvenţei juvenile, au oferit informaţii elevilor cu privire la cele mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală, precum şi modul în care pot fi traşi la răspundere din punct de vedere convenţional şi penal, chiar dacă sunt minori.

De asemenea, poliţiştii au încercat să-i convingă pe tineri să îşi aleagă cu atenţie cercul de prieteni, să-şi rezolve conflictele fără a apela la violenţă fizică şi să evite persoanele care-i îndeamnă să comită diverse infracţiuni.

La această activitate au participat 120 de elevi şi cadrele didactice, incluzând conducerea şcolilor, doamna director profesor Mariana Magopeţ.

Referitor la prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, poliţiştii au recomandat elevilor:

- să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora;

- să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate;

- să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje, să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat;

- să nu circule cu bicicleta pe drumurile publice, dacă nu au împlinit vârsta de 14 ani;

„Delincvenţa juvenilă şi accidentele rutiere cu victime minori sunt probleme cu care societatea actuală se confruntă tot mai des. Prevenirea şi diminuarea acestor fenomene constituie o prioritate a Poliţiei Române şi implicit a Secţiei de Poliţie din comuna Ibăneşti. Aceste fenomene de natură infracţională pot fi ţinute sub control numai printr-o cooperare eficientă între unităţile de învăţământ şi organele de Poliţie. Astfel de activităţi educativ-preventive sunt esenţiale în creşterea nivelului de conştientizare a tinerilor că ipostaza de participant la săvârşirea de fapte antisociale, precum şi încălcarea regulilor de circulaţie nu poate avea decât consecinţe tragice pentru noi toţi”, a declarat Tărnăuceanu Cătălin, Şef de Post.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

AJOFM Botoșani pregătește prima Bursă a locurilor de muncă din anul 2024. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.