Ziua Mondială a Educației sărbătorită la Școala Gimnazială „Gheorghe Coman” Brăești - FOTO

Ziua Mondială a Educației sărbătorită la Școala Gimnazială „Gheorghe Coman” Brăești - FOTO

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Gheorghe Coman” din Brăești au sărbătorit Ziua Mondială a Educației pe data de 5 octombrie 2018. Cu această ocazie, în cadrul unității școlare s-au organizat activități diverse dedicate acestei zile. Acestea au avut ca scop familiarizarea elevilor cu semnificația zilei de 5 octombrie, evidenţierea rolului dascălilor în dezvoltarea noilor generaţii şi recunoaşterea meritelor acestora în formarea culturii, valorilor şi moralei unei societăţi.

Evenimentele derulate în această zi țin să reamintească faptul că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale. Educaţia face parte din viaţa de zi cu zi a fiecărui om, de aceea trebuie insuflată celor mici dragostea pentru cunoaştere, educaţie, autoeducaţie, cultivarea respectului pentru cei care oferă educaţia, adică dascălii, fie ei educatori, învăţători sau profesori.

Obiectivele pe care profesorii, învățătorii și educatorii și le-au propus au fost: cultivarea respectului pentru educație și dascăli; cunoașterea unor norme privind drepturile copilului, în special dreptul la educație; îmbunătățirea relației școală-elev; realizarea unor creații plastice și literare; conștientizarea importanței rolului educației/profesorului în viitorul elevilor.

Activități derulate de Ziua Mondială a Educației:
- Clasa I, coordonată de prof. Diana Andrei, a pregătit buchețele de flori pe care le-a dăruit doamnelor profesoare și învățătoare, iar apoi a cântat melodia ”Învățătoarea mea”.
- Elevii clasei a II-a, îndrumați de prof. Camelia Olaru au realizat, în cadrul Atelierului de creație, portrete ale doamnei învățătoare și au compus poezii dedicate acesteia.
- Elevii clasei a III-a, coordonați de înv. Adina Bajureanu, au realizat copacul educației.
- Clasa a IV-a, îndrumată de înv. Andra Nistor, a reamintit elevilor importanța și semnificația zilei de 5 octombrie și au menționat motivele pentru care le place să vină la școală.
- Elevii clasei a V-a, îndrumați de prof. Răzvan Burlacu, au descoperit drepturile copilului și mai ales, dreptul la educație.
- Clasa a VI-a, coordonată de prof. Luminița Stanciu, a creat imaginea dascălului perfect, menționând calități precum toleranță, calm, bună-pregătire și tact pedagogic.
- Elevii clasei a VII-a, îndrumați de prof. Simona Herghiligiu, au realizat creații literare cu titlul Portret de dascăl și au amintit de cei mai cunoscuți dascăli din literatura română: poezia Dăscălița, de Octavian Goga; opera literară Domnu' Trandafir, de Mihail Sadoveanu și învățătorul Ion Creangă.
- Elevii clasei a VIII-a, coordonați de prof. Alina Istrate, au lucrat în echipe și au descoperit tainele cărților, realizând în cadrul Atelierului de creație compuneri și poezii despre chipul drag al profesorului. (prof. Simona Herghiligiu)

Stirea anterioara

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: toamnă autentică în toată ţara. Ce surprize ne rezervă luna octombrie

Stirea Urmatoare

Meteorologii au emis o informare meteo de precipitații slabe, sub formă de ninsoare, în nordul Moldovei

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.