Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: toamnă autentică în toată ţara. Ce surprize ne rezervă luna octombrie

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: toamnă autentică în toată ţara. Ce surprize ne rezervă luna octombrie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

ANM a emis prognoza meteo valabilă pentru intervalul 08.10.2018 - 05.11.2018. În această perioadă, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării.

Temperatura aerului va avea în general valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu posibilitatea ca în jumătatea de vest să se situeze peste acestea. Precipitațiile vor fi în general deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 15.10.2018 – 22.10.2018
Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu posibilitatea de a fi mai ridicate în jumătatea vestică a teritoriului.
Regimul pluviometric se va situa în general în jurul normelor climatologice, exceptând regiunile vestice, nordice și centrale unde există posibilitatea ca acesta să fie ușor deficitar.

Săptămâna 22.10.2018 – 29.10.2018
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice ale perioadei, existând posibilitatea ca în sud-vestul țării regimul pluviometric să fie ușor excedentar.

Săptămâna 29.10.2018 – 05.11.2018
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestui interval, în cea mai mare parte a țării.
Regimul pluviometric se va situa în jurul valorilor normale ale perioadei, pe întreg teritoriul.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993- 2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani