Zile de sărbătoare la Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani - FOTO

Zile de sărbătoare la Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani - FOTO

În fiecare an, la începutul lunii decembrie, școala noastră organizează o serie de activități destinate marcării Zilelor Școlii. Astfel, în perioada 2-3 decembrie 2015, au fost realizate expoziții tematice, concursuri, scenete, vizite ale preșcolarilor ș.a. Zilele școlii au constituit și un bun prilej de realizare a unor activități din domeniul gestionării deșeurilor, punând accentul pe dezvoltarea responsabilității privind necesitatea utilizării raționale a resurselor planetei și educarea elevilor în vederea dezvoltării durabile a societăţii.

Deşeurile de orice fel, rezultate din multiplele activităţi umane, constituie o problemă de o deosebită actualitate, datorată creşterii continue a cantităţilor şi a tipurilor acestora, cât şi datorită însemnatelor cantităţi de materii prime, materiale refolosibile şi energie care pot fi recuperate şi introduse în circuitul economic. Pornind de la premisa că aproape orice tip de deșeu poate fi utilizat în scop util, elevii și-au demonstrat potențialul creativ și au pus în practică eco-idei, materializate în realizarea unor lucrări plastice, obiecte de îmbrăcăminte, decorațiuni de iarnă, măști tradiționale. Menționăm în continuare câteva activități tematice interesante, realizate de elevii noștri:

„Parada oamenilor de zăpadă” este titlul activității realizate de clasa a II-a D, coordonată de profesor învățământ primar Neculau Diana-Anca. Dând dovadă de imaginație, migală și răbdare, elevii au confecționat costume nostime și vesele, reprezentând oameni de zăpadă, iar apoi au prezentat aceste costume și colegilor din celelalte clase.

Cu pricepere, creativitate și multă muncă, elevii de gimnaziu, îndrumați de doamnele profesoare Chiș Silvia și Ursache Liliana, au confecționat costume din materiale recuperabile, dând viață unor personaje din diverse opere literare, activitate ce s-a intitulat sugestiv „Personaje literare în haine eco”. Elevii de la clasele primare au creat și ei minunate costume eco, îndrumați de doamnele lor profesoare, și ajutați de părinți și bunici. Juriul a fost reprezentat de doamnele profesoare Haralamb Diana, Ababei Bianca, Fegher Doinița și Neculau Diana.

Cunoaşterea şi promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare autentice româneşti în rândul elevilor, precum și sensibilizarea acestora în ceea ce priveşte arta şi tradiţia populară s-a concretizat în organizarea unei expoziții realizate de elevi și intitulată „Masca tradițională - expresie a spiritualității românești”, ce a cuprins măști reprezentative pentru zona Moldovei. Acestea au fost confecționate de elevii claselor I C, a II-a B și a II-a C, coordonați de doamnele învățătoare Ababei Bianca, Hariga Mihaela și Iacob Anca. Copiii au fost ajutați și de părinți, care au fost foarte receptivi și au dorit să dea o mână de ajutor în vederea realizării unei activități deosebite.

Cu migală și ingeniozitate au fost realizate diferite decorațiuni de iarnă - globuri, steluțe, îngerași, fulgi de nea, ghirlande etc., cu care au fost ornate clasele, holurile și au fost împodobiți brazii din școală. Toate aceste acţiuni, organizate de prof. Cocuți Lăcrămioara - coordonator Eco-Școală, converg spre atingerea obiectivului major - schimbarea de atitudini şi formarea de deprinderi acţionale în vederea protejării mediului, reducerii cantităţii de deşeuri şi reciclării materialelor recuperabile. Prin aceste activități, elevii receptează atât armonia din natură cât şi cea din artă, devin sensibili față de mediu, învață să respecte natura, să consume responsabil resursele sale și mai ales să prețuiască viața sănătoasă. Coordonator Eco-Școală, Prof. Cocuți Lăcrămioara

Stirea anterioara

Doliu la TVR! Unul dintre cei mai mari jurnalişti ai Televiziunii Române a murit în timp ce se îndrepta spre Iași

Stirea Urmatoare

Exercițiu de amploare a pompierilor din Botoșani, Dorohoi și Săveni. Misiuni de salvare în cazul unor incendii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.