Şcolile din judeţ luate la verificat de prefectul Adrian Constantinescu

Şcolile din judeţ luate la verificat de prefectul Adrian Constantinescu

Prefectul Adrian Constantinescu se declară nemulţumit de condiţiile pe care le-a găsit în câteva şcoli din judeţ, în urma unei vizite efectuate marţi, împreună cu inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă. Prefectul a ţinut să vadă personal care este stadiul de pregătire a unităţilor de învăţământ pentru începerea anului şcolar în şcolile şi grădiniţele din comunele Truşeşti, Stăuceni, Gorbăneşti şi Albeşti.

În comuna Gorbăneşti prefectul judeţului a constatat că lucrările desfăşurate pentru primirea şcolarilor sunt insuficiente. A văzut săli de clase fără clanţe şi yale la uşi, lambriuri desprinse de pe pereţi, gresie şi faianţă spartă şi ciobită, acestea punând pune în pericol siguranţa copiilor. Oficialii aflaţi în vizită au constatat că lucrările de pregătire se desfăşoară superficial, iar cauza ar putea fi fondurile insuficiente alocate de primărie pentru aceste activităţi.

În comuna Truşeşti prefectul a ţinut să vadă şi şcoala generală, dar şi Grupul Şcolar „Demostene Botez”, aici având neplăcuta surpriză să constate că pentru cei peste 600 de elevi, unitatea de învăţământ are la dispoziţie doar două wc-uri. Reprezentantul guvernului în teritoriu i-a solicitat directorului să găsească urgent o soluţie, deoarece un nou grup sanitar se află în lucru, însă nu pare să fie finalizat în acest an.

În Albeşti situaţia e şi mai gravă, deoarece şcoala principală este în lucru de ani de zile, şi deşi ar fi trebuit să fie dată în folosinţă în această toamnă, acest lucru nu se poate realiza. Proiectul de reabilitare se derulează prin structurile ministerului educaţiei, iar primăria nu cunoaşte motivele din care lucrările mai mult au stagnat decât au continuat. Deoarece edilii şefi ai comunei au avut alte priorităţi decât condiţiile în care învaţă copiii, şcolarii au la dispoziţie clădiri vechi, mici, insuficient iluminate şi cu spaţii dispuse impropriu activităţii didactice.

„Edilii comunei ar fi trebuit în primul rând să se îngrijească de nevoile comunităţii. Într-o comună în care sunt poeste 1000 de copii ar fi trebuit să primeze condiţiile oferite de şcoli şi mai puţin confortul funcţionarilor din primărie. Nu cred că-i încălzeşte cu ceva pe cei mici faptul că primăria comunei are un sediu de nota 10.”, este declaraţia prefectului Adrian Constantinescu.  

În ceea ce-l priveşte pe edilul şef din Stăuceni prefectul judeţului nu a avut decât cuvinte de apreciere a modului în care se implică în asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării activităţii didactice, acesta cooptând şi beneficiarii venitului minim garantat în lucrările necesare. Singura problemă semnalată la Stăuceni a fost absenţa directorului şcolii comunale.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.