Şcoala Altfel la Grup Şcolar Alexandru cel Bun

Şcoala Altfel la Grup Şcolar Alexandru cel Bun

În data de 6 aprilie 2012 s-au încheiat la Grupul Şcolar „Alexandru cel Bun” Botoşani activităţile programate în cadrul proiectului naţional Săptămâna „Şcoala Altfel”, care au vizat relaţionarea experienţelor şcolare cu existenţa cotidiană a beneficiarilor de servicii educaţionale.

Activităţile au răspuns unui număr mare de interese şi nevoi ale elevilor prin tipurile de educaţie vizate: pentru petrecerea timpului liber, educaţia pentru cetăţenie democratică, pentru pregătirea reacţiilor în situaţii de urgenţă, privind cultura şi civilizaţia europeană, educaţie pentru stil de viaţă sănătos, pentru comunicare şi relaţii, promovarea valorilor umanitare şi tradiţionale, pentru orientarea în carieră.

Programul s-a desfăşurat atât în şcoală, cât şi în afara spaţiului şcolii, sub diverse generice, dintre care amintim: „Drepturile mele…”, „Sunt cititor pentru că…”, „Sportul – sănătatea minţii şi a trupului”, „De ce îmi place şcoala…”, „Sunt liber?”, „Educaţie şi voluntariat”, „Tradiţie şi ştiinţă”, „Cinematografia azi”, „Personalităţi europene”, „O altfel de matematică”, „Matematică/informatică distractivă”, „Cum reaţionez în situaţii de urgenţă?”, „Sunt pregătit pentru maturitate”, „Numai poetul”, „Orientarea în carieră – opţiuni şi oferte”, „Protejarea mediului înconjurător – o modă a contemporaneităţii?”, etc.

Modalităţile de desfăşurare au fost, de asemenea, variate: dezbateri, competiţii sportive, schimburi culturale, vizite ghidate, excursii, ateliere cinematografice, audiţii muzicale, karaoke, ateliere de creaţie, campanii de informare, sesiuni de comunicări, desene pe asfalt.

Nu au lipsit nici cercurile de lectură şi tehnico-ştiinţifice, toate având menirea de a cultiva plăcerea de a veni la şcoală, relaţionarea elevilor cu profesorii într-un context ferit de rigorile procesului de învăţare-evaluare.

Programul a fost o provocare inedită adresată profesorilor şi elevilor implicaţi în organizare, care au făcut dovada adaptării, a creativităţii şi spontaneităţii manifestate în numeroasele produse ale proiectelor realizate în parteneriat cu instituţii administrative, de cultură, de învăţământ superior, respectiv şcoli generale şi alte licee din municipiu.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

700 de șanse pentru o carieră în Jandarmeria Română. Jandarmii vor promova cariera militară la Dorohoi

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.