Săptămâna educației globale la Școala Primară nr. 2 Saucenița - FOTO

Săptămâna educației globale la Școala Primară nr. 2 Saucenița - FOTO

Săptămâna Educaţiei Globale a fost un bun prilej de desfăşurare a unor activităţi deosebite în şcoala noastră. Tema generoasă a acestei săptămâni, "Adoptă un stil de viaţă durabil"a oferit posibilitatea, atât elevilor cât şi colectivului didactic, de a organiza şi desfăşura activităţi variate.

Preşcolarii grupei "Boboceilor"coordonaţi de ed. Avadanei Georgeta au ales ca temă "Mănânci sănătos, creşti sănătos!". După discuţii referitoare la necesitatea de a mânca legume şi fructe pentru a fi sănătoşi, copiii desenat, modelat, decupat fructe şi legume.

Elevii claselor I şi a III a, coordonaţi de prof. pentru înv. primar Mirel Dănilă, au ales la temă "Să trăim sănătos!". Activităţile desfăşurate au constat în efectuarea zilnică a diverselor exerciţii sportive şi prepararea salatelor de legume şi fructe. Elevii claselor a II a şi a IVa, membri ai A.G.G.R, au hotărât de comun acord să desfăşoare activităţi cu tema "Pentru viaţă, ocrotim natura!"Încă din prima zi a săptămânii, împreună cu d-na înv. Rudei Lucia, au formulat argumentul pentru tema aleasă:

„Natura este singura adevărată, serioasă şi severă. Ea nu greşeşte niciodată. Erorile, ca şi greşelile, sunt doar ale omului … ” (J. W. Goethe)

Dorinţele  noastre, elevi şi dascăli, sunt acelea de a trăi într-o lume curată, de a schimba pentru   aceasta nu doar comportamentul nostru ci şi pe al tuturor locuitorilor planetei. Avem doar un singur  Pământ pe care trebuie să-l păstrăm curat, viu pentru noi dar şi pentru generaţiile viitoare.

Împăcarea cu natura, prietenia faţă ea, iubirea reprezintă unul din obiectivele pentru viitor, iar viitorul  sunt  ei, copiii. Din acest  motiv pledăm cu toată puterea sufletului şi a minţii pentru a face front  comun în vederea realizării  unei educaţii ecologice serioase şi profunde în cadrul căreia asimilarea  cunoştinţelor se îmbină cu activităţile practice de protejare a mediului.

Natura a înconjurat totdeauna viaţa omului cu munţi şi ape, cu păduri foşnitoare şi câmpii împodobite cu flori, cu multele ei plante, păsări şi vieţuitoare. Trebuie să le avem în continuare intacte, dar pentru  acest  lucru trebuie să luptăm…. cu oamenii, cu mentalităţile lor. Să luptăm pentru VIAŢA noastră, a tuturor!

Învăţându-i pe copii să apere natura, îi învăţăm să apere viaţa. Viaţa va triumfa şi noi vom fi mai optimişti doar dacă mediul înconjurător e curat, când copacii înfloresc şi poţi să le simţi mirosul  îmbietor într-o lume curată.

Copiii, dar şi toţi locuitorii Terrei, trebuie să fie pe deplin conştienţi de faptul că „Pământul nu aparţine  omului, ci omul aparţine Pământului, care nu este decât unul singur.”

Cu sensibilitatea şi sinceritatea caracteristică vârstei inocenţei, copiii pot deveni cu adevărat prieteni ai naturii, pot s-o înţeleagă, să-i  aprecieze frumuseţea, să-i cunoască toate componentele şi particularităţile, să se apropie de ea şi să o protejeze, ştiind încă de pe acum că „bunătatea se învaţă de la natură iar răutatea de la oameni.” (N. Iorga)

Dragostea pentru natură trebuie să sălăşluiască în inimile tuturor: copii sau  adulţi, indiferent unde ne vom afla, în orice colţ de lume doar dacă vom iubi şi ocroti tot ce ne înconjoară vom mai putea spera într-o  viaţă mai  bună şi mai sănătoasă. Elevii claselor a II a şi a IV a - ghizi ai unităţii Narcisa

Lider, înv. Rudei Lucia"

În cadrul activităţii "Aşa da! Aşa nu!" copiii au redat prin desene aspecte pozitive şi negative referitoare la mediul înconjurător. Sub deviza "Protejîm pădurea!" copiii au realizat felicitări pentru prietenii din Scoţia din deşeuri de hârtie.

Împreună cu părinţii voluntari, ghizii au plantat pomişori în curtea şcolii şi astfel vom avea o mică livadă care va creşte odată cu copiii. Activitatea s-a desfăşurat într-o atmosferă de bucurie încheindu-se cu o horă mare în jurul pomişorilor pe care micii ghizi i-au imbraţişat cu drag. (Cadru didactic coordonator, înv. Rudei Lucia)

[gallery link="file" orderby="title"]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Amenzi de 9.000 de lei, aplicate pentru apelare nejustificată sau abuzivă a numărului de urgență 112

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.