„România în sărbătoare” - Școala Gimnazială „Ioan Murariu”, Cristinești - FOTO

„România în sărbătoare” - Școala Gimnazială „Ioan Murariu”, Cristinești - FOTO

În fiecare an şcolar, apropierea zilei de 1 Decembrie prilejuieşte deschiderea unei palete largi de evenimente culturale desfăşurate în şcoala noastră.

1 Decembrie este Ziua Naţională a României. Şi noi, românii, trebuie să simţim româneşte şi să cunoaştem semnificaţia acestui eveniment. Elevii trebuie învăţaţi că istoria neamului românesc este ea însăşi o lecţie de viaţă, voinţă şi iubire. Călăuziţi de aceste fapte am dat naștere proiectului „România în sărbătoare” desfășurat luni, 28 noiembrie 2016, la Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești şi am crezut în puterea acestuia de a uni şi  călăuzi spirite.

Am dorit ca, prin modul în care am abordat tema „1 Decembrie”, Ziua Naţională a României, să-i determinăm pe copii să înţeleagă semnificaţia acestei zile importante, prin povestiri istorice şi activităţi interesante, să trezim copiilor sentimente de mândrie şi preţuire a istoriei neamului românesc, să descopere valorile morale ale poporului: dragostea de ţară, eroismul, vitejia, bunătatea.

Activitatea s-a derulat în colaborare cu celelalte structuri școlare: Școala Primară Nr. 2 Baranca și Școala Gimnazială Nr. 4 Fundu – Herții.

Programul artistic a cuprins recitare de poezii, interpretare de cântece patriotice, piesă de teatru și dansuri populare și a fost coordonat de dna profesor Harapu – Sinculei Ionela, prof. Gavriluță Paula,  înv. Căruntu Dana – Ramona și dna prof. Petre Alexandra.

Prezentările PowerPoint cu privire la semnificația datei de 1 Decembrie 1918 dar și despre simbolurile naționale ale statului român au fost dirijate de către dna prof. de istorie, Streteanu Fulga – Daniela și dl. înv. Culiceanu Cătălin.

Descrierea și promovarea costumului tradițional românesc dar și încurajarea introducerii iei în gardoroba fiecăruia au fost pregătite de către dna prof. Dănilă Anca – Monica.
La capitolul „Valori și oameni reprezentativi culturii românești” dna prof. Mihai Alina – Izabela a făcut un rezumat al marilor descoperiri ce aparțin oamenilor de știință români dar și evidențierea numelor sonore din mai multe domenii.

Concursul din finalul activității s-a desfășurat pe mai multe secțiuni: creație literară și mâncare românească tradițională – prof. îndrumător Harapu – Sinculei Ionela iar la secțiunea colaj – creație plastică s-au ocupat: dna înv. Jitariu Elena, dna înv. Parasca Cristina, dna înv. Crupenschi Otilia și dra înv. Ciuban Otilia.

Proiectul desfășurat a invitat prin activităţile sale profesorii şi elevii care au conștientizat necesitatea unei cunoaşteri autentice a lumii şi a sinelui și care au decis să se prindă în acest miraj al perceperii valorilor.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Coafezele, somate să își plătească impozitele! ANAF vrea să reducă evaziunea fiscală și pornește verificarea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.