Pasiune pentru robotică dezvoltată grație unui proiect Erasmus+

Pasiune pentru robotică dezvoltată grație unui proiect Erasmus+

Cursurile opționale de robotică la clasele de gimnaziu și de liceu și atelierele de lucru cu elevii claselor IX-X de inițiere în limbajul Python se află printre realizările din cadrul unui proiect cu fonduri europene de care au beneficiat și urmează să beneficieze elevii botoșăneni pasionați de acest domeniu.

La Colegiul Național „A. T. Laurian” activitățile derulate și-au arătat eficiența prin participarea, în ultimii doi ani școlari, la Concursul național NEXTLAB. TECH, unde au câștigat premii și kituri de robotică. Pentru ca beneficiarii  să fie și mai mulți, laurienii s-au angajat să organizeze și o Școală de vară cu același profil, la care va fi așteptată participarea tuturor elevilor interesați din municipiul Botoșani.

Intitulat „Adaptarea competențelor și cunoștințelor de specialitate ale profesorilor de informatică la robotică și tehnologii web moderne - Tech-Roboweb”, cu un număr de referință 2019-1-RO01-KA102-062780, proiectul a avut startul în septembrie 2019 și se apropie de final.  Coordonatorul proiectului a fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani în cadrul consorțiului alcătuit din patru licee: Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoșani, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani și Liceul „Regina Maria” Dorohoi, avându-i ca parteneri externi pe Associacao intercultural ”Amigos da mobilidade” din Portugalia și Asociația Giovani per l'Europa din Italia.

Anul trecut profesori din cele patru licee botoșănene și-au vizitat partenerii desfășurând așa-numitele activități de job-shadowing, însemnând observarea activităților didactice din domeniul roboticii și al programării Web.

Proiectul este mai mult decât actual, dat fiind avântul roboticii la nivel mondial, dar și național. Elevii pasionați de info și robotică din Iași, spre exemplu, se pot lăuda cu crearea robotului umanoid Maria, ce anunță să fie cât mai util posibil. Tocmai pentru a-i ajunge din urmă, laurienii au profitat de oportunitatea proiectului Erasmus+ pentru a diversifica oferta educațională a școlii prin opționalele de Robotică, respectiv Programare în Python pentru începători.

Stirea anterioara

Bancnotele care nu se vor mai putea folosi din septembrie 2022. Scapă de ele dacă le ai acasă

Stirea Urmatoare

Coafezele, somate să își plătească impozitele! ANAF vrea să reducă evaziunea fiscală și pornește verificarea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.