O unitate de învăţământ din Botoșani a obținut Certificatul de Şcoală eTwinning

O unitate de învăţământ din Botoșani a obținut Certificatul de Şcoală eTwinning

Institutul de Științe ale Educației (ISE), Centru Național eTwinning România, a reunit aproximativ 120 de participanți, experți în educație, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, inspectori școlari și cadre didactice participante la proiecte eTwinning, în cadrul Conferinţei NaţionaleeTwinning care a avut loc la București, în perioada 7-8 decembrie 2018.

În cadrul conferinței au fost premiate cele mai bune proiecte eTwinning desfășurate în anul școlar 2017-2018 și școlile care au obținut titlul de „Școală eTwinning” în acest an.

În deschiderea conferinţei, au luat cuvântul Dna Magdalena Balica, Director adjunct, Institutul de Științe ale Educației, Dna Daniela Călugăru şi Dna Anca Petrache de la Ministerul Educației Naționale, conf. univ. dr. hab. Marian Ilie, Director, DPPD, Universitatea de Vest, Timișoara,Dra Veronica Simionescu de la ANPCDEFP, Dna Simona Velea, coordonator pedagogic şi Dna Alexandra Aramă, coordonator naţional, de la Institutul de Științe ale Educației.

În cadrul Conferinţei, au fost acordate Premiile naţionale eTwinning, dintre care trei au fost obţinute de cadre didactice din judeţul Botoşani:

Categoria Utilizarea creativă a noilor tehnologii – premiul I
Proiect First Step ToCoding, Prof. Păduraru Florentina, Școala Gimnazială Nr. 1, Cristești;

Categoria Învățământ gimnazial – premiul al II-lea
Proiect The Magic Crew, Prof. Loredana Popa, Școala Gimnazială nr. 17, Botoșani;

Categoria Învățământ liceal – premiul al II-lea
Proiect X ray – Bluray (de la Marie Curie la Mariah Carey), Prof. Lidia Baroi, Colegiul Național „Grigore Ghica”, Dorohoi.

În urma lansării competiției „Premiile Naționale eTwinning”, au fost primite 102 candidaturi, dintre care 86 au îndeplinit condițiile de eligibilitate și au intrat în procesul de evaluare. Ca și în anii trecuți, evaluarea a fost realizată în două etape, prin implicarea semnificativă a ambasadorilor eTwinning și a altor experți externi.

Tot în cadrul Conferinţei, au fost acordate premii unităţilor de învăţământ care au obţinut Certificatul de Şcoală eTwinning, dintre care două sunt din judeţul Botoşani:
Colegiul Național „Grigore Ghica”, Dorohoi;
Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani.

Certificatul de Școală eTwinning a fost lansat în 2017, cu intenția de a recunoaște și recompensa implicarea, angajamentul și devotamentul eTwinner-ilor, precum și a echipelor de profesori și directori din aceeași școală. Procesul de înscriere a început în decembrie 2017 și s-a încheiat în martie 2018.

Programul eTwinning, componentă a Programului Erasmus+ al Comisiei Europene, este implementat în România de Institutul de Ştiinţe ale Educației, în calitate de Centru Național eTwinning România.

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

ISU Botoșani: Respectarea regulilor de prevenire a incendiilor

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.