Nou în învățământul botoșănean: Profesorii vor putea deveni formatori

Nou în învățământul botoșănean: Profesorii vor putea deveni formatori

O nouă oportunitate de specializare este disponibilă pentru cadrele didactice din judeţul Botoşani. Propunerea vine din partea Asociaţiei pentru Cultura Calităţii în Educaţie şi Formare care organizează un nou curs destinat pregătirii formatorilor pentru educaţia adulţilor.

Cursul este realizat în conformitate cu cerinţele UE privind cadrul European pentru Asigurarea Calităţii în Educaţie şi formare profesională şi este autorizat de către Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pentru ocupaţia de FORMATOR. Durata cursului este de 60 de ore, iar obiectivul este formarea celor 8 competenţe în conformitate cu Standardul Ocupaţional pentru ocupaţia de formator. Se pot înscrie absolvenţi de studii universitare (nivel de instruire 4 conform Standardului European). Înscrierile se fac după principiul “primul venit, primul servit”, prin completarea formularului de înscriere şi plata unei  taxe de 250 lei în contul RO50BRDE070SV27374450700.

La prima întâlnire solicitanţii se vor prezenta cu un dosar ce va cuprinde copii ale documentelor de identitate:

·    carte de identitate

·    certificat de căsătorie (pentru persoanele care şi-au schimbat numele)

·    certificat de naştere

·    diploma de studii universitare

·    documentul bancar pentru achitarea taxei

Etapele care se vor urma sunt:

·    Etapa de înscriere începând cu data de 15 septembrie 2011 până la completarea grupei 25 persoane.

·    Etapa de derulare a cursului imediat dupa completarea grupei până la finalizarea celor 60 ore de formare (din care 20 ore faţă în faţă – la sfârşit de săptămână, 36 ore aplicaţii practice, în care primiţi consiliere din partea formatorilor).

·    Etapa de evaluare (4 ore evaluare) şi obţinerea certificat de absolvire,  recunoscut de Consiliul National de Formare Profesională a Adulţilor CNFPA, de Ministerul Muncii, Familiei şi Protectiei Sociale precum şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Certificatul de absolvire este însoţit de “Suplimentul descriptiv” care conţine competenţele dobândite în conformitate cu ocupaţia de Formator, cod 241205 din COR.

Printre beneficii se numără perspectiva dezvoltării profesionale cu cea personală, obţinerea certificatului de specializare în cel mult 14 zile de la finalizarea cursului sau posibilitatea de a deveni formator în cadrul unor probleme europene.

Sursa: DorohoiNews.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.