Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ministerul Educației reglementează încadrarea profesorilor în regim de plata cu ora

Ministerul Educației reglementează încadrarea profesorilor în regim de plata cu ora

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Ministerul Educaţiei Naţionale reglementează cadrul formal pentru pentru încheierea contractelor de muncă în regim de plata cu ora în unitățile de învățământ preuniversitar.

În acest mod, cadrele didactice din învățământul preuniversitar vor avea siguranța că desfășoară activitatea la clasă în baza unui contract de muncă care le va garanta întotdeauna plata integrală a muncii prestate.

Pentru rezolvarea acestor probleme, Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat, joi, în consultare publică, proiectul de ordin pentru aprobarea normelor metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare, respectiv a planului de încadrare a personalului didactic de predare din unitățile de învățământ preuniversitar și încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar.

Potrivit MEN, prin acest act normativ va exista o evidență strictă la nivelul unităților de învățământ și o centralizare riguroasă a posturilor/catedrelor didactice ocupate, rezervate și vacante din toată țara.

Odinul prevede, de asemenea, posibilitatea ca în etapa de încadrare a personalului didactic de predare titular, profesorii care beneficiază de rezervarea postului didactic de predare/catedrei să poată fi încadrați, la cerere, în regim de plata cu ora pe posturile didactice/catedrele pe care sunt titulari, până la cel mult jumătate din numărul de ore pe săptămână dintr-o normă didactică de predare-învăţare-evaluare.

În plus, ordinul reglementează și ordinea în care se ocupă posturile didactice de predare/catedrele vacante şi rezervate în regim de plata cu ora, precum şi perioada pentru care se realizează încadrarea celor calificați pe posturi didactice/catedre, în regim de plata cu ora.

De asemenea, prin noul proiect va fi reglementată și atribuirea, în mod unitar, la nivel naţional, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar, a posturilor didactice de predare/catedrelor în regim de plata cu ora, în baza unui contract individual de muncă separat de cel aferent funcţiei de bază.

Potrivit proiectului, va exista și o evidenţă a activităţilor desfăşurate de personalul didactic de predare, atât în fişa postului, cât şi prin întocmirea unor fişe de activitate lunară aferente contractelor în regim de plata cu ora. În plus, vor fi reglementate situaţiile în care orele de activitate de predare pot fi susținute prin suplinire colegială.

Tot ca element de noutate, au fost create instrucțiuni pentru evidențierea tuturor orelor în posturile titularilor, a orelor în posturile vacante având diferite destinații (concurs de titularizare, definitivat, ocupare în regim de plată cu ora etc.), a disciplinelor susținute și a altor elemente specifice.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani