La Şcoala Hilişeu-Horia am descoperit, am învăţat şi ne-am bucurat... altfel - FOTO

La Şcoala Hilişeu-Horia am descoperit, am învăţat şi ne-am bucurat... altfel - FOTO

În cadrul Programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun” la Şcoala Hilişeu-Horia s-au derulat în perioada 18-22 aprilie 2016, 63 de activităţi sportive, ştiinţifice, cultural-artistice (cu focus pe păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor), pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, ecologice (protecţia mediului), cetăţenie democratică (promovarea valorilor democratice) şi voluntariat care au urmărit să răspundă abilităţilor celor peste 500 de elevi şi 100 de preşcolari ai şcolilor arondate.

Pentru a realiza scopul de a descoperi, a învăţa şi a ne bucura... altfel, ne-am propus următoarele obiective:
·    implicarea elevilor în activităţi atractive, educaţionale, cu impact în alegerea ulterioară a propriei profesii / cariere
·    stimularea şi dezvoltarea stimei de sine, a comunicării interpersonale şi a relaţionării
·    valorificarea aptitudinilor şi a abilităţilor dobândite de elevi în şcoală în cadrul unor activităţi extraşcolare
·    promovarea interdisciplinarităţii ca mijloc de dezvoltare a unei gândiri flexibile şi totodată stimularea creativităţii elevilor
·    dezvoltarea spiritului de muncă în echipă
·    dezvoltarea competenţelor de comunicare, atitudine, spontaneitate şi iniţiativă
·    dezvoltarea parteneriatului cu comunitatea locală

Cele mai „gustate” activităţi de la Şcoala Hilişeu-Horia au fost: excursiile la Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Rădăuţi, Un mod de viaţă sănătos - activitate de educaţie pentru sănătate, „Să sădim responsabilitatea! - activitate ecologică, Primăvara în ochi de copil! (prietenii naturii), Lumină lină-urcuş spre înviere - vizită la biserică, Masa tradiţională de Paşti - obiceiuri şi tradiţii de paşti, Şezătoarea literară - concurs de cultură generală.

La Şcoala Hilişeu-Crişan se evidenţiază: Concursul de rebus matematic în cadrul proiectului educaţional „De-a joaca cu … matematica” şi Concursul de educație rutieră în cadrul proiectului educaţional „VIAȚA ARE PRIORITATE!", ambele în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 1 Bicaz, jud. Neamț, Drumul crucii - activitate de educaţie religioasă, Primăvara în imagini - Activitate de creaţie, pictură /colaj/felicitări, - Mai aproape de Dumnezeu - Activitate practică de încondeiere a ouălor, Bucuriile iepuraşului - activitate de creaţie artistică, Rolul instituţiilor statului în viaţa societăţii - activitate în parteneriat cu primăria, biblioteca, cabinetul de medicină umană şi veterinară, „Călător prin satul meu” – activitate de cunoaştere a orizontului local.

La Şcoala Iezer s-a desfăşurat concursul de cultură generală „Lumea pe care o descoperi”, concursul de poezie Lumină lină, atelierele de gătit, încondeiere a ouălor, cusut, împletit şi origami „Mâini dibace”, activitatea de combatere a violenţei „Stop violenţei”, activitatea de consiliere şcolară şi profesională „Îmi planific viitorul”, concursul „Elevii şcolii au talent”, concursul sportiv „Minte sănătoasa în corp sănătos”, activitatea ecologică „Eco-grădiniţa, eco-şcoala”, concursul de limbă şi civilizaţie franceză La Francophonie iar la grădiniţă concursul de desen „Micii artişti” sau atelierul „Lumea poveştilor”.

La Şcoala Corjăuti s-au desfăşurat activităţi de educaţie ecologică şi de protecţie a mediului sub numele „Aer, soare şi mişcare!”, educaţie muzicală - „Pentru tine dansez” sau activitatea cultural- artistică „În lumea poveştilor”.

Apreciem că prin gradul ridicat de implicare al elevilor, calitatea produselor realizate, materializate în expoziţii şi fotografii şi prin descoperirea şi dezvoltarea unor abilităţi artistice, practice sau sportive în rândul copiilor, obiectivele stabilite în cadrul acestui program au fost atinse iar succesul recunoscut de beneficiarii direcţi şi indirecţi ai educaţiei din comuna noastră. (coordonator educativ, prof. Iulian Cătălin Nechifor)

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.