Exercițiu de evacuare la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani - FOTO

Exercițiu de evacuare la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani - FOTO

Peste 200 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au fost evacuați, astăzi, pe timpul unui exercițiu organizat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani.

Activitatea, desfășurată în baza Protocolului de colaborare între ISU Botoșani și Arhiepiscopia Iașilor, a urmărit verificarea modului de gestionare a unor situații de urgență provocate de cutremur, în incinta instituțiilor de învățământ. Totodată, s-a avut în vedere și instruirea elevilor și a cadrelor didactice cu privire la pașii ce trebuie urmați în cazul producerii unor astfel de evenimente, pentru a fi în siguranță.

La auzul semnalului acustic, elevii au reacționat imediat și s-au protejat de cutremur, sub bănci. Aceștia au așteptat un minunt, iar apoi, însoțiți de profesori, au ieșit din sălile de clasă în siguranță și s-au adunat pe terenul de sport.

Pentru ca exercițiul să fie cât mai aproape de realitate, a fost simulată și salvarea a două persoane dintr-o sală de clasă.

Paramedicii SMURD au preluat victimele de la echipajele de căutare - salvare, le-au evaluat și le-au acordat măsuri de prim ajutor. 

După exercițiu, au fost distribuite materiale de informare preventivă, din cadrul campaniei naționale „Nu tremur la cutremur”. 

Sfaturi pentru elevi, în caz de cutremur:  

Dacă vă aflați la școală:
✓ adapostiți-vă sub pupitre și stați departe de ferestre, de pereții exteriori sau de obiectele care v-ar putea răni;
✓ protejaţi-vă capul şi faţa;
✓ nu ieșiți din clasă în timpul cutremurului;
✓ cadrul didactic va deschide ușa clasei și se va proteja lângă un perete de rezistență
✓ veți putea ieși după terminarea seismului și verificarea căilor de evacuare. Dacă sunteți în exteriorul clădirii:
✓ adăpostiţi-vă într-un loc sigur, departe de ferestre, clădiri, poduri, cabluri electrice, copaci sau alte obiecte care vă pot răni;
✓ staţi la cel puţin 10 m de cablurile electrice rupte sau căzute.

Dacă sunteți într-un mijloc de transport:
✓ opriți autoturismul și rămâneţi în interior. După încetarea cutremurului, nu ieşiţi din vehicul dacă vedeți în jur cabluri electrice căzute;
✓ opriţi-vă într-un loc sigur, fără a bloca drumul, departe de poduri, viaducte şi imobile.

Informații suplimentare:https://nutremurlacutremur.ro/comportament.htm

Stirea anterioara

Autoturism „alimentat” cu ţigarete de contrabandă, depistat la Vama Stânca - FOTO

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.