Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
MAE român, atenţionare de călătorie pentru Belgia. Nivel maxim de alertă teroristă în Bruxelles

MAE român, atenţionare de călătorie pentru Belgia. Nivel maxim de alertă teroristă în Bruxelles

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că OCAM - Organul belgian de coordonare pentru analiză a ameninţărilor - a ridicat nivelul de alertă teroristă la nivelul maxim pentru oraşul Bruxelles, 4 pe o scară de 1 la 4, ceea ce semnifică „o ameninţare serioasă şi iminentă”.

Staţiile de metrou au fost închise, trenurile periurbane au fost suspendate, iar meciurile de fotbal din primele două divizii amânate.

OCAM recomandă locuitorilor capitalei belgiene să evite "locurile cu o concentraţie mare de oameni," cum ar fi "concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun" și centrele comerciale aglomerate.

Pentru restul teritoriului belgian, nivelul de alertă se menține la 3.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Interne www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani