Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Facebook i-a închis contul din cauza numelui ciudat! Este incredibil cum o cheamă pe femeie

Facebook i-a închis contul din cauza numelui ciudat! Este incredibil cum o cheamă pe femeie

O femeie din San Francisco, pe nume Isis, acuză Facebook pentru faptul că i-a închis contul personal din cauza numelui pe care l-a primit la naştere.

Isis Anchalee a publicat pe Twitter un mesaj în care susţine că i-a fost închis contul de Facebook din cauza numelui, acesta fiind acelaşi cu abrevierea folosită pentru reţeaua teroristă Statul Islamic. Prescurtarea ISIS vine de la ”Islamic State in Iraq and Syria” (Statul Islamic din Irak şi Siria), în timp ce Daesh semnifică acelaşi lucru, dar în limba arabă.

Femeia a povestit că a fost nevoită să trimită de trei ori copii ale paşaportului său, în care se arată că Isis este numele primit la naştere, pentru a reuşi să îşi deblocheze contul.

Mai multe persoane care poartă numele Isis susţin că, în ultima perioadă, se confruntă din ce în ce mai des cu reacţii ciudate din partea oamenilor. De altfel, pe internet circulă o petiţie a persoanelor numite Isis care cer autorităţilor să nu le mai spună aşa teroriştilor Statului Islamic. Semnatarele petiţiei cer ca teroriştii să fie numiţi în continuare Daesh, un termen folosit în repetate rânduri de lideri politici precum Francois Hollande. Sursa: a1.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani