Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ambasadorul Germaniei în România ne sfătuiește să nu ne agităm prea tare pe tema Volkswagen

Ambasadorul Germaniei în România ne sfătuiește să nu ne agităm prea tare pe tema Volkswagen

Ambasadorul Germaniei in Romania, Werner Lauk, sfatuieste autoritatile romane sa astepte rezultatele anchetei interne de la Volkswagen inainte de a lua in calcul masuri impotriva producatorului auto in scandalul soft-urilor instalate sa pacaleasca testele de poluare.

Diplomatul german considera ca ar fi gresit sa ne ingrijoram inainte sa aflam rezultatele investigatiei, transmite B1 TV.

Vino acum in clubul myOpel.ro si castiga!In perioada 7 sept -7 oct posesorii de Opel care se inregistreaza in clubul myopel.ro, pe langa beneficiile pe care le obtin fiind membri ai clubului, vor putea castiga unul din premiile concursului.

„Pozitia staului este ca evident manipularile sunt interzise si ilegale. De aceea, Guvernul federal si ministrul Transportului au cerut un raport cuprinzator de la Volkswagen in vederea protectiei consumatorilor, dar si a respingerii legilor mai ales in ceea ce priveste standardele de mediu. Cred ca este recomandat din partea politicienilor sa astepte aceste explicatii inainte de a face alti pasi. Haideti sa asteptam explicatiile anchetei interne ale Volkswagen si apoi vom vedea ce urmeaza. Cred ca ar fi gresit sa ne agitam prea tare acum si sa ne facem griji, cand nici macar nu cunoastem dimensiunile si efectele sale", a explicat Werner Lauk.

Ministrul Transporturilor Iulian Matache a informat, joi, ca aproximativ 105.000 de masini Volkswagen cu motor diesel Euro 5 din tara noastra au instalat softul capabil sa pacaleasca testele de poluare.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Ministerul Transporturilor, oficialul a mai precizat ca, dintre acestea, 56.000 sunt masini noi, iar restul second-hand.

Mai mult, Registrul Auto Roman (RAR) a decis sa nu mai elibereze carti de identitate pentru circa 300 de autoturisme Volkswagen cu motoare Euro 5 aflate la vanzare in stocurile dealerilor, pana la remedierea problemei. Drept urmare, aceste masini nu mai pot fi vandute, a lamurit Matache.

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani