Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
7 motive să nu mai bei lapte

7 motive să nu mai bei lapte

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Am fost învățați să bem lapte zilnic, încă din copilărie. Părinții noștri ne obligau să consumăm cât mai mult pentru că susțineau că este bun pentru organism. Cu toate acestea, se pare că nu e tocmai indicat să consumăm lapte în exces. Deși este bun în unele diete și este o sursă excelentă de proteine și de Vitamina D, dacă renunțăm la el vom observa îmbunătățiri aproape imediat.

Laptele este bun pentru oasele noastre, dar nu este recomandat dacă vrei să slăbești. Pentru unele persoane, acest aliment pune probleme atunci când vine vorba de pierderea în greutate, potrivit Yahoo Health.

Iată 7 motive să nu mai consumăm lapte

Digestia se va îmbunătăți imediat. Aproximativ 65% din populația lumii este intolerantă la lactoză, o afecțiune gastrointestinală care apare atunci când organismul nu poate digera lactoza.

Pielea va arăta mult mai bine. În loc să cumpărăm prosude cosmetice extrem de scumpe, putem să ne lăsăm de produsele lactate. Dermatologii ne recomandă să renunțăm complet la lapte dacă vrem să scăpăm de acnee și de alte afecțiuni ale pielii.

Oasele tale vor fi mai puternice. Oricât de ciudat ar suna, s-a descoperit că oamenii care consumă lapte zilnic sunt mai predispuși la fracturi și rupturi de oase. Cu toate acestea, s-a dovedit că iaurtul ar avea, totuși, elemente care protejează oasele, datorită faptului că lactoza din el este eliminată de bacteria care îl fermentează.

Putem să ne luăm doza de calciu din altă parte. Deși laptele este asociat automat cu calciul, există și alte surse care conțin acest mineral, precum nucile, fructele, fasolea și cerealele.

Renunțând la lapte, scade riscul să facem diabet. Găsim în comerț tot felul de produse lactate care au scris pe etichetă 1% grăsime, însă s-a dovedit că astfel de alimente sunt extrem de nocive și sunt în strânsă legătură cu apariția diabetului.

Putem renunța la lapte, dar nu suntem obligați să renunțăm total la iaurt. Putem să cănsumăm cereale sau fructe combinate cu iaurt natural, o rețetă sigură pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Slăbim mai repede. Laptele ne împiedică să ajungem la greutatea pe care ne-o dorim. Dacă renunțăm la acest aliment, vom scăpa de grăsimea de pe burdă și din jurul taliei. sursa: click.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani