Alertă în Franța! Situația sanitară se înrăutătește. Autoritățile au instituit alertă maximă pentru opt orașe

Alertă în Franța! Situația sanitară se înrăutătește. Autoritățile au instituit alertă maximă pentru opt orașe

Coronavirus a renînceput să facă ravagii și în Franța, motiv pentru care autoritățile sunt în alertă maximă și au început să pregătească peste 4.000 de paturi. Mai mult decât atât, s-au aplicat mai multe restricții.

Autoritățile franceze au instituit alertă maximă pentru opt orașe din țară. Acestea sunt Paris, Marsilia, Aix-en-Provence, Guadalupe, Lyon, Lille, Grenoble şi Saint-Etienne.

Alerta maximă este declarată în Franţa pe plan local atunci când cel puţin 30% din locurile de la ATI sunt ocupate, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 din ultima săptămână depăşeşte 250 de cazuri pozitive la 100.000 de locuitori în rândul populaţiei generale şi 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în rândul populaţiei vârstnice.

Ultimul bilanț de vineri arată că, la nivelul Franței, s-au înregistrat 20.339 de noi cazuri de COVID-19, o cifră record.

Vor fi pregătite 4 mii de paturi
În aceeaşi zi, ministrul francez al sănătăţii, Olivier Véran, a anunţat că până în decembrie, sau chiar mai devreme dacă este necesar, vor fi pregătite 4.000 de noi paturi în spitale pentru a face faţă presiunii generate de creşterea numărului îmbolnăvirilor.

În Paris şi regiunea limitrofă sunt deja ocupate 40% din paturile de terapie intensivă, iar directorul Agenţiei regionale de sănătate, Aurélien Rousseau, a avertizat că în următoarele două săptămâni s-ar putea depăşi pragul de 50% din locurile de la ATI ocupate.

Joi a fost activat la Paris dispozitivul de urgenţă din centrele sanitare aplicat şi în timpul primului val de coronavirus din primăvară în vederea organizării sistemului sanitar în faţa intensificării epidemiei. Prin acest dispozitiv pot fi reprogramate anumite activităţi, precum consultaţiile sau intervenţiile chirurgicale care nu au caracter urgent, se pot reorganiza resursele umane sau poate fi restabilită cooperarea între clinicile publice şi cele private.

OMS este total depășită de situație
Organizația Mondială a Sănătății trece prin momente dificile. Experții au lansat un îndemn către Guvernele din Europa de a lua măsuri rapide pentru prevenirea răspândirii infamului coronavirus. Conform acestora, trebuie acordată o foarte mare atenție adunărilor cu mulți oameni. Ar vrea și măsuri drastice, dar fără carantinare totală.

„Este trist să vedem cum multe țări europene se confruntă cu o creștere rapidă a infectărilor, iar guvernele sunt nevoite să ia măsuri ferme în încercarea de a opri transmiterea virusului. Și este extrem de greu să nu impui restricții atunci când transmiterea atinge un anumit nivel”, a declarat Michael Ryan, directorul OMS.

Stirea anterioara

Se spune că topește kilogramele la fiecare masă - Dieta cu tărâțe de grâu

Stirea Urmatoare

Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei! Cei trei polițiști care l-au găsit pe Aryan în pădure

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.