Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Bărbaţi cu dublă cetăţenie, depistaţi în timp ce transportau ţigarete de contrabandă - FOTO

Bărbaţi cu dublă cetăţenie, depistaţi în timp ce transportau ţigarete de contrabandă - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii de frontieră au depistat doi bărbaţi cu dublă cetăţenie care transportau cu autoturismul personal 15.000 de pachete de ţigari de contrabandă.

Pentru valorificarea unor informaţii poliţişti de frontieră au organizat în data de 15 februarie 2016, în jurul orei 15.30, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, pe timpul căreia au oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Viile, un autoturism marca Dacia Logan, condus de către I. P., în vârstă de 44 ani, alături de care se afla I. D., în vârstă de 45 de ani, ambii cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova.

Ca urmare a efectuării unui control sumar la faţa locului, în portbagajul autoturismului au fost descoperite 3 colete învelite în folie din plastic de culoare neagră, în care se aflau mai multe pachete de ţigări, fapt pentru care persoanele şi autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, în vederea efectuării unui control amănunţit.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea totală de 1.500 pachete de tigari, marca Winston Blue de provenienţă R. Moldova, pe care cei doi bărbaţi au declarat ca le-au găsit abandonate într-un loc pe care nu-l pot indica cu exactitate.

Ţigările în valoare de 15.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.  

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Faţă de cei doi bărbaţi a fost dispusă măsura plasării sub control judiciar pe o perioadă de 30 de zile.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani