Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum să alegi bradul de Crăciun. Avantajele şi dezavantajele bradului natural şi bradului artificial

Cum să alegi bradul de Crăciun. Avantajele şi dezavantajele bradului natural şi bradului artificial

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Informatii-Utile

Sfaturi să alegi bradul de Crăciun. Crăciunul se apropie și dacă ești încă în dubiul alegerii unui brad artificial sau natural, citește în continuare.

Iata 3 sfaturi sa alegi bradul de Craciun.

Costul
Pretul unui brad ce Craciun natural porneste de la 49-50 de lei si ajunge pana la 1.000 de lei, in functie de tipul si dimensiunile lui, dar si de locul din care il cumperi. Un brad artificial are aproximativ aceleasi preturi, diferenta fiind ca pe acesta il poti utiliza mai multi ani la rand.
Deci, daca alegi avand pretul ca si criteriu, bradul artifical este mai avantajos.

Substante chimice
Economia facuta cu brazii artificiali pare sa paleasca in fata substantelor chimice pe care le contin, asa cum este policlorura de vinil (PVC). PVC-ul poate produce dezechilibre hormonale grave. Totusi, este de luat in calcul si ca brazii naturali sunt stropiti cu pesticide. Daca te preocupa acest aspect, afla care sunt substantele continute de fiecare tip de brad in parte.

Estetica
Brazii artificiali arata perfect, in timp ce brazii naturali au un miros perfect. Indiferent de alegerea pe care o faci, impact asupra mediului tot exista. In cazul brazilor naturali exista pericolul taierilor ilegale. Este de preferat sa cumperi bradul de Craciun din locuri autorizate pentru a fi sigur ca acesta provine dintr-o plantatie speciala si ca, in locul copacului taiat, se va planta altul. In cazul brazilor artificiali, PVC-ul nu este reciclabil asa ca, atunci cand arunci bradul, el va continua sa polueze pamantul sute de ani. In timp ce bradul natural este biodegradabil si reciclabil. Sursa: Care2.com


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Informatii-Utile: Alte articole din Botosani