ANAF a publicat noua procedură de depunere a Declarației unice și a formularului 230. Până când trebuie depuse
ANAF a publicat, joi, proiectele de ordin pentru aprobarea procedurii privind depunerea Declaratiei unice si a Declaratiei 230, prin care romanii pot dona catre organizatiile non-guvernamentale (ONG-uri).
Termenul de depunere a declaratiilor este 15 martie.
„Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate, care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.
Declaratia se depune pana la data de 15 martie 2019, inclusiv, de catre persoanele fizice", se arata in proiectul privind Declaratia unica.
In document se precizeaza ca persoanele fizice au obligatia:
declararii impozitului pe veniturile realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2018;
declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2019;
declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale pentru anul 2019 si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate in anul fiscal 2018.
Iata cum arata Declaratia unica
In ceea ce priveste Declaratia 230, aceasta se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor si/sau venituri din pensii din Romania, in urmatoarele situatii, dupa caz:
a) dispun asupra destinatiei sumei reprezentand 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor si/sau veniturile din pensii, pentru sustinerea
entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult;
b) dispun asupra destinatiei sumei reprezentand 2% din impozitul anual pe
veniturile din salarii si asimilate salariilor si/sau veniturile din pensii, pentru acordarea de burse private, conform legii;
c) dispun asupra destinatiei sumei reprezentand 3,5% din impozitul anual pe
veniturile din salarii si asimilate salariilor si/sau veniturile din pensii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, in conditiile legii.
Formularul se depune si de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si/sau pensii din strainatate, impozabile in Romania, conform legii.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.