Familii disperate în județ după accidentul din Franţa

Familii disperate în județ după accidentul din Franţa

Rudele botosanenilor aflati in autocarul care s-a rasturnat nu reusesc sa afle cu certitudine in ce stare sunt ranitii si la ce spitale sunt internati.

Informatii contradictorii, raspunsuri pe jumatate si amanari. Acesta este tratamentul la care sunt supuse rudele victimelor din accidentul rutier din localitatea franceza Vidauban de catre reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe (MAE), care ieri nu puteau inca preciza de unde sunt ranitii.

In schimb, un comunicat al Prefecturii Suceava precizeaza ca au fost identificate in lista pasagerilor autocarului 12 persoane din judetul vecin.

Informatii contradictorii despre o femeie din Broscauti

Fiica unei femei din Broscauti a trecut de la extaz la agonie, dupa ce fost mai intai informata ca mama ei este in afara oricarui pericol, apoi ca a fost ranita la fata, pentru ca ulterior sa afle ca a fost operata si este la reanimare. „Vrem sa stim ce se intampla cu mama noastra. Nimeni nu ne spune nimic, suntem amanati de la o ora la alta. Si tot asteptam, si asteptarea asta ne omoara“, povestea ieri Iulia Mihoreanu, fiica uneia dintre victimele accidentului. Tanara, impreuna cu prietenul ei, isi astepta mama acasa weekend-ul trecut. Nu s-au mai vazut de doua luni, Narciza Mihoreanu fiind plecata in Spania, la cealalta fiica, unde a stat cu nepotii pe perioada verii. Ultima oara, femeia a vorbit cu cei de acasa vineri si le-a spus ca abia asteapta sa se intoarca. „Ne-a spus ca nu mai are cum sa plece sambata si o sa plece luni, pentru ca s-a intamplat ceva cu autocarul. Apoi am aflat ca plecase sambata. Dar cu un alt autocar decat cu cel care trebuia sa plece, pentru ca erau alti soferi, a fost totul o harababura“, a spus Gheorghe Draghici, prietenul Iuliei Mihoreanu.

Cei doi erau, insa, extrem de dezamagiti ca MAE i-a tratat cu indiferenta, oferindu-le informatii contradictorii si incomplete. „Initial am sunat si mi s-a spus ca mama e printre cei care nu au patit nimic. Peste o ora am sunat sa ne asiguram si ne-a spus ca este la spital in Marsilia, pentru ca este ranita la fata. Pentru ca apoi sa aflam ca este in stare grava si trebuie operata. Azi (n.r. – ieri dimineata) am sunat si ni s-a spus ca a fost operata luni, de fapt. Am rugat sa ne dea adresa spitalului, pentru ca sora mea sa plece din Spania la ea, dar ni s-a zis ca mai multe date nu au si ne vor suna ei“, a continuat fiica femeii ranite in accident.

Ulterior sora ei a aflat, de la un medic roman stabilit in strainatate, ca mama lor avea locul chiar pe partea pe care s-a rasturnat autocarul, suferind mai multe rani la fata si necesitand o interventie chirurgicala de urgenta. „Mama mea a fost operata de urgenta,  la Spitalul Conception din Marsilia. Medicii mi-au spus ca starea ei s-a stabilizat si ca, slava Domnului, este in afara oricarui pericol“, a precizat Adina Toma, fiica Narcizei Mihoreanu, stabilita de mai multi ani in Spania.

Situatie confuza si in cazul altor victime

Situatia este asemanatoare si cu rudele celorlalte victime, sotul unei tinere de 28 de ani din satul Dumbravita asteptand disperat langa telefon vesti de la reprezentantii MAE. „Mi-au spus ca este intr-un spital din Franta, la reanimare, operata la picior, insa nimic mai mult. Au spus ca ma suna cand au mai multe date si de atunci tot astept”, a declarat Viorel Doroftea. Sotia sa Camelia, lucreaza de patru ani in Spania si acum urma sa vina acasa pentru ca saptamana viitoare cei doi trebuiau sa participe la o nunta.

O alta victima, Danila Lidia, tot din Dorohoi, este, din cate se pare, internata in coma in Franta, rudele acesteia fiind de mai mult timp stabilite in Spania.

Numere de telefon puse la dispozitie de Ministerul de Externe

Duminica dimineata, un autocar in care se aflau in jur de 50 de romani, care se imbarcasera in Madrid si urmau sa ajunga la Suceava, s-a rasturnat in Franta, dupa ce un cauciuc a explodat. In urma accidentului, un copil de trei ani a murit pe loc, 12 persoane au fost ranite grav, iar 30 au suferit traumatisme care nu le-au pus viata in pericol. Doar sapte persoane au scapat fara leziuni.

Reprezentantii MAE nu stiau duminica de unde sunt ranitii, avand doar o lista cu numele pasagerilor. Acestia au pus, insa, la dispozitie doua linii telefonice la care puteau fi obtinute informatii, respectiv - 0730.717.970 si 021.431.15.98. De asemenea, Departamentul Consular raspunde solicitarilor de informatii transmise prin internet, la adresa de e-mail: [email protected].

Sursa: Monitorul de Botosani

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.