Caravana Zece pentru România a ajuns la Botoșani! Centenarul Marii Uniri - FOTO

Caravana Zece pentru România a ajuns la Botoșani! Centenarul Marii Uniri - FOTO

Centenarului Marii Uniri de la 1918 este un eveniment important nu doar pentru românii de pe teritoriul actual al României, este un eveniment de o semnificație profundă pentru orice român care simte și trăieste cu dragoste de ţară și de neam, indiferent de locul în care este stabilit.

Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Balcescu” din București a inițiat caravana Zece pentru România! Caravana a parcurs itinerariul - Muzeul de Istorie din Constanța, Republica Moldova - Conferințe organizate cu sprijinul ICR Chișinău la Orheiul Vechi, Donduseni și Soroca după care a ajuns în Botoșani, Ipotesti, Suceava, Gura Humorului și Cernăuți.

În perioada 18-28 Iulie Caravana Zece pentru România! Centenarul Marii Uniri a adunat în cadrul proiectului „Time 4 Mihai Eminescu” atât pictori români, cât și artiști străini care au pictat şi simțit românește în curtea familiei Eminovici de la Memorialul Ipotesti. Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural pentru UNESCO în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani și Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu din Ipotesti.

Lojze Kalinsek, Anka Krasna, Slovenia: Temenuga Hristova, Bulgaria; Radu Negru, Victor Frimu, Diana Caisin, Valentin Caisin din R.Moldova; Alexandra Gheorghe, Oana Asavei Pietraru și Liviu Soptelea din România au pictat în cadrul caravanei ce s-a desfășurat prin ateliere deschise și conferințe tematice în Memorialul Ipoteşti; Muzeul de Istorie Botoșani; Situl UNESCO Ioan Cel Nou de la Suceava; Universitatea din Cernăuți, Obiectiv al Patrimoniului Mondial UNESCO; Mănăstirea Gura Humorului și Mănăstirea Voroneț. Pătrăuţiul, cea mai veche ctitorie a lui Ștefan cel Mare a găzduit ultima conferință din cadrul proiectului, susținută de Părintele Gabriel Herea, Doctor în Istoria Artei și Custode al Sitului UNESCO Pătrăuti.

In cadrul proiectului artistii au lucrat cu grupuri de copii din Judetul Botosani, de la Pătrăuti şi din Cernauti, împărtăşind acestora bucuria cunoaşterii istoriei României cu ajutorul culorilor şi formelor.

Stirea anterioara

Mai ai pe acasă astfel de mileuri vechi de macrame? Iată cât costă acum unul!

Stirea Urmatoare

WhatsApp introduce o nouă funcție. La ce va folosi Hidden Group

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.