Aplicația ce permite companiilor calcule complexe, pentru aducerea salariilor la zi în 2018

Aplicația ce permite companiilor calcule complexe, pentru aducerea salariilor la zi în 2018

Romanian Software, furnizor de soluții software de ultimă generație în domeniul resurselor umane, lansează aplicația Convertor Salarii, pentru a le permite angajatorilor realizarea automată de calcule și comparații pentru aducerea salariilor la zi de la 1 ianuarie 2018, prin majorarea salariilor brute, adăugarea de prime brute și/sau tichete de masă.

Am pornit de la o nevoie a clienților noștri, care ne solicită tot mai des în ultima perioadă analize detaliate privind impactul în business al reglementărilor aduse de ”Revoluția Fiscală”, a declarat Victor Dragomirescu, directorul general al Romanian Software. Potrivit acestuia, cei mai mulți dintre angajatori oscilează în prezent între decizia de a mări salariul de bază începând cu ianuarie 2018 și acordarea de prime brute, de tichete de vacanță și/sau majorarea parțială a salariilor brute, scrie realitatea.net.

„Până în prezent, am identificat șapte scenarii de calcule pentru actualizarea salariilor. Unii vor să păstreze salariile brute din 2017 și în 2018. Alții vor să păstreze salariile nete din 2017 prin modificarea salariilor brute. Cei din a treia categorie vizează păstrarea salariilor nete din 2017, prin acordarea de prime brute”, a mai spus Victor Dragomirescu. El a adăugat că sunt și angajatori care vor să ”conserve” salariile nete din 2017, prin acordarea de tichete de masă și majorarea parțială a salariilor brute. O altă categorie este reprezentată de angajatorii care vor să păstreze totalul costurilor salariale din 2018 la fel ca în 2017, prin acordarea de tichete de masă și modificarea salariilor brute. Ultima categorie identificată de Romanian Software este compusă din companii care intenționează ”înghețarea” costurilor salariale din 2018 la nivelul celor din 2017, prin acordarea de tichete de masă și prime brute.

Specialiștii Romanian Software au utilizat aplicația Convertor Salarii pentru a le da câteva exemple de calcul clienților companiei. Un prim exemplu a vizat realizarea de calcule pentru un salariu net de 2500 lei, cu un număr de 160 ore lucrătoare și un număr maxim de 32 ore suplimentare pentru care se va acorda sporul minim de 75%. Astfel, în anul 2017, salariul de bază analizat este de 3564 lei, valoarea brută a orelor suplimentare-1247 lei, angajatorul are un cost de 5939 lei și salariatul încasează 3374 lei. În anul 2018, cu opțiunea de a păstra salariul net prin creșterea salariului de bază: salariul de bază va fi 4273 lei, valoarea brută a orelor suplimentare va fi 1496 lei, angajatorul va avea un cost de 5913 lei și salariatul va încasa 3375 lei. Tot în anul 2018, dacă angajatorul păstrează netul prin plată unei prime brute, scenariul de calcul va arată așa: salariul de bază va fi 3564 lei, valoarea brută a primei va fi 709 lei, valoarea brută a orelor suplimentare va fi 1247 lei, angajatorul va avea un cost de 5658 lei și salariatul va încasa 3229 lei. ”În concluzie, angajatorul are opțiunea de a mări salariile de bază pentru a păstra netul salariaților, caz în care costul său când plătește ore suplimentare va scădea cu 0,5%, iar salariul net cu ore suplimentare va rămâne neafectat sau poate alege să acorde o primă care să păstreze salariul net negociat și în cazul în care va plăti ore suplimentare, costul total va scădea cu 5%, însă și salariul net va scădea cu 4%”, a explicat directorul general al Romanian Software.

În cazul unei decizii privind creșterea pachetului salarial prin acordarea de tichete de masă, utilizând aplicația Convertor Salarii, specialiștii Romanian Software au pornit de la un salariu net de 2500 lei și o valoare lunară a tichetelor de masă de 300 lei. ”Pentru acest exemplu, în cazul în care angajatorul suportă inclusiv valoarea impozitului pentru tichetele de masă, în 2017, costul total al angajatorului este de 4784 lei, inclusiv tichetele de masă, iar beneficiul net este de 2800 lei, inclusiv tichetele. În 2018, costul angajatorului va fi de 4732 lei, mai mic cu 1% pentru a păstra beneficiul net al salariatului de 2800 lei. În cazul în care angajatul suportă impozitul, costul total al angajatorului este de 4699 lei, inclusiv tichetele de masă, iar beneficiul net este de 2752 lei, inclusiv tichetele. Mai departe, în 2018, costul angajatorului va fi de 4680 lei, mai mic cu 0,5% și beneficiul net al salariatului va fi de 2770 lei, mai mare cu 0,5%”, a concluzionat Victor Dragomirescu. El a adăugat că pentru un salariu net de 2500 lei în 2017, cu un salariu de bază de 3564 lei și un cost total de 4399 lei, în 2018, anumiți angajatori ar putea opta pentru mărirea salariului de bază până la 3812 lei pentru a acoperi 2200 lei net, diferența până la 2500 lei urmând să fie acordată sub formă de tichete de masă. Aceste soluții odată adoptate ar reduce costul total al angajatorului la 3907 lei, mai puțin cu 11% față de anul 2017.

Stirea anterioara

Zeci de cazuri de rujeolă au fost raportate săptămâna trecută în toată România!

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.