Sute de credincioşi la slujba oficiată la Biserica Sfântul Gheorghe din Botoșani

Sute de credincioşi la slujba oficiată la Biserica Sfântul Gheorghe din Botoșani

Sute de credincioşi au asistat, luni, la slujba de la Biserica “Sf. Gheorghe” oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi un sobor de preoţi.

La slujbă a participat primarul Cătălin Flutur, iar mai târziu a fost prezent şi prefectul Cristian Roman. Tineri şi bătrâni, copii, au asistat ore în şir la slujbă, în timp ce alţi credincioşi au stat la coadă pentru a se închina moaştelor aduse de la Biserica Feredeni, Protopopiatul Hârlău.

“Dumnezeu să vă iabă în pază pe toţi, să vă ocrotească cu mila sa, să vă aibă în harul iubirii sale, să rămâneţi statornici în dreapta credinţă ortodoxă, să fiţi ataşaţi valorilor acestui neam şi Sfântul Mare Mucenic Gheorghe să vă ghideze, să vă călăuzească mintea pentru a birui mulţi balauri care sunt în noi datorită mândriei, păcatului şi printre noi, şi în afara noastră. Să îi putem birui prin credinţă în Dumnezeu, printr-o viaţă de familie autentică. Soţia voievodului Petru Rareş, Elena Doamna, Dumnezeu să o odihnească, a zidit această biserică precum şi multe altele în Moldova şi iată a dănuit până acum şi va veni şi ziua în care ea va fi înfrumuseţată aşa cum îşi dorea Elena Doamna să fie: şi pe dinăuntru şi pe dinafară “, a spus în cuvântul său IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

În discursul său, primarul Cătălin Flutur şi-a cerut scuze credincioşilor dacă uneori abilităţile Executivului Primăriei şi consilierilor locali nu au fost pe măsura aşteptărilor lor.

“Cu toţii suntem pătrunşi de importanţa acestei sărbători atât în viaţa noastră, cât şi a oraşului în care trăim. Sărbătorit deopotrivă de biserica ortodoxă cât şi de cea romano-catolică, Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruinţă este simbolul absolut al vitejiei şi credinţei în biserică, mergând până la sacrificiul suprem.  Doresc să vă mulţumesc pentru prezenţa dumneavoastră în număr atât de mare la slujbă. În această sfântă zi de sărbătoare, doresc să mă adresez şi familiei mele mari: adică dumneavoastră, dragi botoşăneni, mulţumindu-vă pentru sprijinul oferit şi înţelegerea de care aţi dat dovadă în cei aproape opt ani de când sunt primarul acestui oraşi, pe care mărturisesc, îl consider o parte din fiinţa mea”, a declarat Cătălin Flutur, citat de botosaninews.

Moastele Sfantului Gheorghe au fost aduse si in acest an la Botosani cu prilejul zilelor orasului si a hramului Bisericii care poarta numele sfantului. Racla a fost adusa de la Biserica din Feredeni, Protopopiatul Harlau, aflat in administrarea Arhiepiscopiei Iasilor.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.