OMAGIU  LUI  ENESCU

OMAGIU LUI ENESCU

Botoşani, oraş cu o vechime de peste 650 de ani de atestare documentară, oraş din Nordul Moldovei între apele Siretului şi Prutului, este aşezat pe o coamă de dealuri groase puţin înalte, însă în unele locuri mai apar şuviţe de pădurici de un verde smălţat, ca de pe ceramica executată de ceramiştii din Dorohoi şi Mihăileni.

Botoşani, este un oraş bogat în arhitectură de valoare la majoritatea clădirilor din partea veche a oraşului; este bogat în tradiţiile de artă populară (cusături, ţesături şi împletituri), bogat în lăcaşe de cult şi alte multe tradiţii, ce s-au transmis din generaţie în generaţie pline de originalitate. Botoşani, cu toate împrejurimile sale, este partea de teritoriu al acestei glii strămoşeşti, care a dat neamului românesc vârfurile spiritualităţii culturale; Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Geoege Enescu şi Ştefan Luchian. Aceste spirite alese de bunul Dumnezeu, sunt numai o parte din oamenii de seamă al acestor locuri.

George Enescu, este pilonul de referinţă pentru cultura noastră muzicală-muzica clasică. Enescu, a impus prin întreaga sa creaţie interpretativă şi compoziţională, prin numele său de mare compozitor şi dirijor, România, pe tărâmul culturii din  Europa, dar şi din întreaga lume. Amintesc toate aceste lucruri despre George Enescu din multitudinea evenimentelor de mare presigiu despre acest compozitor când anul 2005,a fost declarat de către - UNESCO - „ANUL ENESCU„ eu, i-am dedicat o întreagă expoziţie personală de grafică în peniţă şi acuarelă, care a fost deschisă la Complexul Muzeeal Bucovina din oraşul Suceava în luna octombrie.

In anul 2007, când s-au împlinit 50 de ani de la înfiinţarea Muzeului George Enescu din oraşul Dorohoi cât şi 600 de ani de atestare documentară al oraşului, Muzeul de Istorie din Botoşani prin directorul său, prof.Lucica Pârvan, cât şi Primăria oraşului Dorohoi, mi-au făcut invitaţia cu expoziţia OMAGIU lui ENESCU  cunoscută încă din anul 2005.

Prezentă aici la Dorohoi această expoziţie, s-a bucurat de multe aprecieri căt şi de prezenţa unor oameni de prestigiu, cunoscători ai muzicii şi valorii lui Enescu. Printre alte personalităţi, s-a numărat şi renumiţii profesori de pian, respectiv vioară Mihaela şi Adrian Tomescu (plecat dintre noi) din Bucureşti - profesori, care au descoperit prin harul şi talentul lor, numeroşi elevi, care acum sunt mari muzicieni, concertând în România cât şi pe marile scene ale lumii.

Intreaga expoziţie, semnul meu de preţuire şi admiraţie pentru marele muzician român ENESCU, am donat-o Muzeului George Enescu din Dorohoi, fiindcă locul ei, acolo trebuia să fie. Vă prezint aici imagini cu unele din lucrările mele de grafică în peniţă ce au compus întreaga expoziţie - OMAGIU lui ENESCU – (Constanța Abălașei-Donosă)

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Copii unei școli din Botoșani învățați cum pot evita atacul unui câine agresiv

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.