„Primarul comunei Ibăneşti a fost schimbat!”

„Primarul comunei Ibăneşti a fost schimbat!”

Joi, 16 noiembrie 2012, elevii claselor a VI-a şi a VII-a de la Şcoala Mihail Sadoveanu Dumbrăviţa, însoţiţi de doamna prof. Dodu Angela au vizitat Primăria Comunei Ibăneşti, în scopul de a prezenta elevilor cum se desfăşoară activitatea într-o instituţie publică şi care sunt responsabilităţile fiecărui angajat în parte.

Grupul a fost format din : Batîr Bianca, Amariei Mihaela, Drescariu Viviana, Azoicăi Andrei, Azoicăi Vlad, Popoiu Corina, Aciobăniţei Andreea, Lascău Albert, Bighiu Eber, Stan Andrei, Dobranişte Ionuţ.

Domnul Primar Ing. Romică Magopeţ le-a prezentat clădirea Primăriei,compartimentele existente în cadrul acesteia şi le-a făcut cunoscute următoarele aspecte: În cadrul primăriei funcţionează două instituţii: Consiliul Local şi Aparatul Propriu al Primarului. Între acestea trebuie să existe o legătură strânsă, bazată pe respect şi dorinţă de a face bine cetăţenilor, deoarece în cadrul şedinţelor Consiliului Local se adoptă hotărâri, pe care aparatul propriu al primarului trebuie să le execute în mod corespunzător.

Fiecare compartiment are câte un reprezentant, care execută diverse operaţiuni în folosul şi în interesul cetăţenilor. Domnul Primar Ing. Romică Magopeţ le-a propus copiilor să îşi imagineze că sunt consilieri locali şi trebuie să aleagă în mod democratic un primar. Ei au supus spre vot pe Azoicai Andrei şi pe Drescariu Viviana.

Azoicai Andrei a ieşit învingător, fiind ales primar pentru o zi al comunei Ibăneşti, obţinând cele mai multe voturi din partea ,, consilierilor locali”. El a participat la luarea şi semnarea de decizii administrative. A acordat audienţe şi a încercat să înţeleagă modul de funcţionare al administraţiei locale.

Întrebat de colegi, care ar fi priorităţile lui în perioada mandatului, acesta a răspuns că ar dori să atragă cât mai multe investiţii în comună. Domnul Primar le-a oferit elevilor materiale legate de administraţie, hotărâri de Guvern cu stema comunei,reviste de administratie, materiale biografice despre aspectele generale ale comunei Ibăneşti.

Spre finalul vizitei, copiii i-au adresat domnului primar Ing. Romică Magopeţ o serie de întrebări.

- Ce va determiant să activaţi ca primar?

-  Animat de dorinţa de a face mai mult pentru locuitori, am decis să candidez pentru funcţia de primar. Este important ca activitatea într-o astfel de instituţie să fie corect coordonată. Am vrut să fac cunoscut angajaţilor din cadrul primăriei care sunt responsabilităţile lor şi mai ales că trebuie să le respecte, pentru că ei lucreaza in interesul comunitatii locale.

- Ce greutăţi aveţi în munca dvs.?

- Greutăţi sunt multe, începând de la faptul că unii oameni nu percep realitatile şi nu înţeleg importanţa respectării legilor, până la criteriile după care localnicii aleg membrii Consiliului Local. Misiunea mea este să fac pentru comună lucruri bune şi folositoare, pentru acest lucru am nevoie şi de sprijinul consilierilor. Ei nu trebuie să ia decizii, animaţi de ambiţie şi rea voinţă. Trebuie să aibă capacitatea de a lua decizii, care vin în folosul celor care i-au votat democratic.

- Ce satisfacţii aveţi după o zi de muncă?

- Noţiunea de a fi mulţumit este echivalentă cu mulţumirea de a realiza câte un obiectiv de pe lista de investiţii. Sunt mulţumit atunci când ajut un cetăţean , chiar poate dacă el nu înţelege întotdeauna efortul pe care l-am depus pentru a-i veni în ajutor. Toţi suntem guvernaţi de legi. Nu pot mulţumi pe fiecare, dar încerc acest lucru din răsputeri. Sunt cazuri în care vin cu alternative pentru rezolvarea diverselor problemele. Important este ca fiecare lucru să fie făcut în mod corect şi legal.

În încheiere domnul Primar Ing. Romică Magopeţ a spus copiilor: ,, Vă doresc mult succes în viaţă, să luaţi decizii cât mai înţelepte şi să nu vă lăsaţi ghidaţi de răutate şi invidie. Trebuie să fiţi conştienţi, încă de la vârstă fragedă, că  numai prin muncă puteţi să vă îndepliniţi toate dorinţele şi numai prin fapte bune, respect şi responsabilitate veţi reuşi în viaţă.”

Elevii însoţiţi de doamna prof. Dodu Angela au vizitat şi Centrul de zi pentru copii, unde doamna educator Lavric Camelia, i-a întâmpinat cu drag şi le-a făcut cunoştinţă cu elevii care se aflau la cursuri în acel moment. În urma experienţei din această zi, copiii au avut de învăţat lucruri foarte importante şi benefice pentru  viitorul lor.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Atenție! Nova Apaserv va restricționa furnizarea apei din cauza unei avarii produse la Leorda. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.