Veste excelentă pentru România de la UEFA

Veste excelentă pentru România de la UEFA

România este foarte aproape de a trimite două echipe în Champions League în sezonul 2015-2016 al cupelor europene, conform clasamentului coeficientilor. Steaua şi Pandurii au ratat calificarea în primăvara europeană, dar mai pot face puncte pentru ca România să-şi consolideze locul 15.

România ocupă locul 15 în ierarhia ultimilor cinci ani, poziţie care asigură, din sezonul 2015-2016, două echipe în Champions League (ambele în preliminarii) şi trei echipe în Europa League. România are coeficientul 27.007 şi se bate pentru locul 15 cu Cehia, 26.850, ţară care le mai are în cursă pe Viktoria Plzen (UCL) şi Slovan Liberec (UEL).

Slovan Liberec a pierdut, joi, cu 1-2 meciul cu nemtii de la Freiburg, fiind depasita chiar de echipa germana in clasamentul grupei. In acest moment, Sevilla, cu 8 puncte, si Freiburg, 6 puncte, sunt pe locurile care duc in primavara europeana. In ultima etapa, Slovan joaca la Estoril, iar Freiburg primeste vizita Sevillei. Daca Slovan va rata calificarea in primavara europeana, Romania nu mai poate pierde locul 15.

Daca Romania pica pe 16, in conditiile in care a inceput sezonul pe 18, singurul castig este acela ca detinatoarea Cupei se califica direct in play-off-ul Europa League, iar campioana urca direct in turul III preliminar al Champions League.

În clasamentul pentru sezonul actual, 2013-2014, România ocupă locul 6, cu 6,625, după Anglia, Spania, Germania, Italia şi Rusia.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Jandarmii botoșăneni vor fi în mijlocul cetățenilor la manifestările de Sf. Gheorghe

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.