Un fotbalist român a fost arestat pentru trucare de meciuri. Reghecampf l-a avut ca jucător

Un fotbalist român a fost arestat pentru trucare de meciuri. Reghecampf l-a avut ca jucător

Românul Cristian Cristea, transferat în iulie de la FCM Tg. Mureş, este printre cei opt fotbalişti ai echipei australiene Southern Stars ce au fost arestaţi pentru trucare de meciuri, în favoarea agenţilor de pariuri, scrie publicaţia online International Business Times, citată de Agerpres.

Opt jucători ai echipei australiene de fotbal Southern Stars, printre care românul Cristian Cristea, precum şi antrenorul formaţiei, au fost arestaţi duminică, după ce au petrecut o săptămână în Insula Bali (Indonezia), într-un hotel unde cea mai ieftină cameră costă 360 de dolari australieni pe noapte, deşi majoritatea jucătorilor echipei au un salariu lunar sub 3.000 de dolari australieni. Southern Stars este o echipă de liga a doua, din campionatul Statului Victoria (VFL).

Cei nouă arestaţi sunt bănuiţi că au participat la trucarea de meciuri, în vederea unor pariuri măsluite pe piaţa asiatică. Ei ar fi fost plătiţi de o reţea internaţională cu circa 2 milioane de dolari australieni pentru trucarea unor partide ale echipei lor.

Potrivit Agerpres, Cristian Cristea, atacant de 25 de ani, a mai jucat în România la Viitorul Constanţa şi FC Snagov. El a evoluat şi în Franţa (echipa secundă a lui Le Mans) şi Italia (Cesena, Poggibonsi, Juve Stabia, Triestina).

Preşedintele lui Southern Stars, Ercan Cicek, a declarat poliţiei că a fost contactat anul trecut, prin email, propunându-i-se jucători britanici ieftini. Clubul a acceptat astfel cinci fotbalişti, cărora li s-a alăturat antrenorul Zaya Younan, ce a promis că va aduce sponsori, lucru în privinţa căruia s-a ţinut de cuvânt.

Echipa a avut rezultate ciudate în campionat: o singură victorie, patru egaluri şi 16 înfrângeri, care în opinia lui Younan s-au datorat ghinionului. Singura victorie (1-0) a venit, surprinzător, împotriva liderului Northcote City.

Persoanele implicate în acest scandal vor fi probabil suspendate pe viaţă. Deşi oficialii lui Southern Stars îşi susţin nevinovăţia, clubului îi vor fi retrase probabil punctele obţinute în actualul campionat, gruparea riscând de asemenea excluderea din VFL. Sursa: rtv.net

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Exercițiu de amploare a pompierilor din Botoșani, Dorohoi și Săveni. Misiuni de salvare în cazul unor incendii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.