Turul Ciclist al României pentru a şaptea oară la Botoşani

Turul Ciclist al României pentru a şaptea oară la Botoşani

Turul Ciclist al României a revenit pentru a şaptea oară consecutiv la Botoşani. Anul acesta,  numai puţin de 85 de ciclişti de la 14 cluburi se luptă pentru titlul în "Mica buclă".

În etapa a IV-a a Turului Ciclist al României, concurenţii au pornit de la Iaşi şi după 2 ore, 36 de minute şi 28 de secunde, primii ciclişti au sosit în municipiul Botoşani. Etapa a fost câştigată de ucraineanul Andriy Kulyk urmat de Vasilyev Maksym şi Martynenko Oleksandr din aceeaşi ţară. Pe locul patru s-a clasat românul Eduard Grosu iar pe cinci grecul Ioannis Tamouridis, liderul clasamentului general

După patru etape, pe primul loc în clasamentul general este grecul Ioannis Tamouridis, urmat de românul Andrei Nechita şi croatul Matja Kvasina.

Tricoul galben (liderul clasamentului general): Ioannis Tamouridis (Grecia)

Tricoul alb  (cel mai combativ ciclist): Andriy Kulyk (Ucraina)

Tricoul roşu (cel mai bun sprinter): Oleksandr Golovash (Ucraina)

Tricoul verde (cel mai bun căţărător): Analtoliy Pachtusov (Ucraina)

Tricoul albastru (cel mai bun român): Andrei Nechita (România)

Tricoul tricolor (cel mai bun tânăr român): Zoltan Sipos (România)

Vasile Selejan, secretar general FRC: „Ce repede trece timpul. Parcă acum am venit prima dată la Botoşani. Întotdeauna am venit cu mare plăcere. Dacă lumea de aici ne vrea, vom veni în continuare cu mare plăcere şi credem că facem un spectacol adevărat. Plutonul este mai valoros faţă d anii precedenţi. Mediile orare sunt mult mai ridicate. Tot timpul se aleargă peste 45-46 de kilometri la oră. Sperăm să fie tot aşa până în capăt. Bătălia nu este închisă. Bătălia finală se va da pe Transalpina în penultima etapă”.

Andrei Nechita, ciclist român: “Căldură mare şi drumurile rele. S-a terminat cu bine. A fost greu din cauza drumului accidentat. Tamouridis merge bine dar încerc să stau după el. Cât se poate. Mă ajută şi ceilalţi ciclişti români. Suntem o echipă şi trebuie să ne ajutăm între noi”, citat de btonline.

Gavrilă Vasilescu, preşedintele de onoare al FRC: “Până în momentul de faţă s-a desfăşurat extraordinar şi botoşănenii ca de obici prezenţi şi bine organizaţi. Nu am niciun reproş să fac. Botoşaniul a fost tot timpul super la organizare. Drumul arată extraordinar. Vreau să spun că am o mare satisfacţie. De la Frumuşica, drumul e peticit gropiţă cu gropiţă. Cevea, ceva a mai rămas şi după mine chiar dacă nu mai am responsabilităţi directe în ceea ce priveşte Botoşaniul. Competiţia este foarte bună. Media este de peste 45 de kilometric la oră. Şi românii merg bine. Nechita merge foarte bine”.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.