Cum arată topul celor mai valoroși fotbaliști din lume în 2023

Cum arată topul celor mai valoroși fotbaliști din lume în 2023

Cupa Mondială de la finalul lui 2022 a reprezentat un spectacol total, în care cei mai buni fotbaliști din lume au arătat calitățile pe care le au. Meciurile au fost de cel mai înalt nivel, iar punctul de referință a fost fără niciun dubiu finala dintre Argentina și Franța, care va rămâne pentru mult timp în memoria iubitorilor fotbalului.

Mai mulți jucători s-au remarcat în mod deosebit la Cupa Mondială. În special Lionel Messi, care și-a condus echipa spre titlul mondial și a reușit astfel să câștige singurul trofeu major din palmares care îi lipsea. Prin golurile sale s-a remarcat și francezul Kylian Mbappe, care conduce astfel în topul celor mai valoroși fotbaliști din lume realizat de nemții de la Transfermarkt.

Topul este următorul: 

1. Kylian Mbappe - 180 de milioane de euro

A fost cel mai bun marcator de la Cupa Mondială din 2022, cu 8 goluri marcate, unul peste Lionel Messi. Prestațiile sale au dus Franța în finala turneului final, iar Mbappe a jucat foarte bine inclusiv în confruntarea cu Argentina, însă nu a fost suficient pentru a câștiga trofeul. Chiar și așa, evoluțiile sale bune i-au determinat pe cei de la Transfermarkt să-i majoreze cota de piață după Cupa Mondială din 2022. 

În prezent, Mbappe valorează 180 de milioane de euro, în creștere cu 20 de milioane de euro față de startul Cupei Mondiale. El este așadar jucătorul cu cea mai mare cotă de piață din lume. În funcție de prestațiile pe care le va avea până în toamnă, Mbappe poate câștiga chiar și primul Balon de Aur din carieră, fiind favoritul numărul 2 conform cotelor afișate de casele de pariuri sportive, după Lionel Messi. Starul argentinian are cota 1.29, în timp ce Mbappe are cota 4.50. Erling Haaland este următorul pe listă, cu cota 12.00, Robert Lewandowski are cota 23.00, iar Karim Benzema are cota 29.00.

2. Erling Haaland - 170 de milioane de euro

Atacantul lui Manchester City nu a fost prezent la Cupa Mondială, în condițiile în care Norvegia nu a obținut calificarea, dar prestațiile foarte bune avute de la transferul în Anglia i-au mărit cota de piață. 

Este evaluat la 170 de milioane de euro, în creștere cu 20 de milioane de euro față de vara anului trecut, când încă era legitimat la Borussia Dortmund. La doar 22 de ani, Haaland impresionează prin golurile numeroase marcate în tricoul lui Manchester City și, pentru mulți oameni, este cel mai bun atacant din lume.

3. Vinicius Junior - 120 de milioane de euro

Jucătorul lui Real Madrid a înregistrat o ascensiune importantă în ultimul an și jumătate. A devenit un om de bază atât la Real Madrid cât și la naționala Braziliei. În aceste condiții, cota sa de piață de pe Transfermarkt a ajuns la cel mai bun nivel din carieră. Vinicius Junior impresionează prin viteză și tehnică și este capabil să-și creeze oricând situații periculoase.

4. Jude Bellingham - 110 milioane de euro

Anglia nu a reușit să aibă parcursul pe care îl dorea la Cupa Mondială din 2022, însă Jude Bellingham a avut evoluții per total bune. Drept urmare, cota sa de piață a ajuns la 110 milioane de euro, în creștere cu 10 milioane de euro față de startul competiției. Mijlocașul celor de la Borussia Dortmund are doar 19 ani, iar specialiștii îi prevăd un viitor strălucitor, fiind considerat unul dintre cei mai talentați jucători din lume.

4. Phil Foden - 110 milioane de euro

Mijlocașul central de la Manchester City este un jucător extraordinar, iar cota sa a crescut cu 20 de milioane de euro față de vara lui 2022. Este un fotbalist care impresionează prin travaliu și precizie și, la doar 22 de ani, are tot viitorul în față, fiind om de bază în echipa lui Pep Guardiola, deși în ultima vreme managerul lui City l-a preferat pe Jack Grealish.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Stirea anterioara

Sindromul de colon iritabil: cum vă liniștiți abdomenul

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.