Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ziua Mondială a Sindromului Down sărbătorită la Dorohoi de Fundația Star o Hope Romania - FOTO

Ziua Mondială a Sindromului Down sărbătorită la Dorohoi de Fundația Star o Hope Romania - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Fundația Star o Hope Romania în cadrul săptămânii dedicate Sindromului Down a marcat ziua de 21 Martie - declarată Ziua Mondială a Sindromului Down in cele 5 localități unde au implementat proiecte pentru copiii cu nevoi speciale. 

Astfel, la Centrul Steaua Speranței din Dorohoi copiii cu Sindom Down au avut o saptamăna plină de activități unde au vrut să arate că și ei sunt utili societății și au valoare ca orice persoană. Copiii cu Sindrom Down împreună cu alți copiii din grădinițile și școlile dorohoiene s-au pus în valoare prin spectacol, jocuri de socializare, concurs sportiv, jocuri distractive in parcul de joacă Oaki Club.  Aceste activități s-au desfășurat în parteneriat cu Grădinița Steafan cel Mare și Sfânt, Clubul Copiilor și Elevilor Dorohoi, Seminarul Teologic Sfântul Ioan Iacob, parcul de joacă Oaki Club, Asociația Dawn Activ Moldova, Special Olimpics.

Mulțumim tuturor cadrelor didactice, profesorilor, elevilor, voluntarilor și susținătorilor noștri care au venit alături de noi pentru a marca acest eveniment și a pune în evidență valoarea acestor copii.

 „Copiii cu Sindromul Down s-au bucurat foarte mult pentru că lor le place să arate ca și ei pot să facă ceva frumos. De fiecare dată când se implică în activități pun foarte mult suflet și se simt bine când iși văd utilitatea și sunt apreciați de cei din jur.”, a spus coordonator As. Camelia Topală.

„Noi ca părinți, prin acest eveniment am avut o șansă să le arătăm comunității cum se comportă ei în societate. Ce așteptăm noi pe viitor din partea comunității este să le oferim cât mai multe posibilități de a se dezvolta la întregul lor potențial. Chiar dacă lucrurile s-au mai schimbat problematica cea mai mare a noastră ca părinți este viitorul lor. Atâta timp căt suntem cu ei au o oarecare protectie, dar anii trec ei devin adulți și ce se va intâmpla cu ei când noi nu vom mai fi?”, a menționat presedintele Asociației de părinți „Mereu Împreună 2008, Ropotă Marius.

Împreună suntem mai puternici! Împreună vom reuși!

Vă mulțumim pentru că ați fost alături de noi!

Sursa: DorohoiNews.ro

[gallery link="file" columns="4" orderby="title"]


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani