Venitul minim garantat şi celelalte ajutoare sociale ar putea dispărea din 2017

Venitul minim garantat şi celelalte ajutoare sociale ar putea dispărea din 2017

Regulile referitoare la acordarea venitului minim garantat, a alocatiei pentru sustinerea familiei si a ajutorului pentru incalzirea locuintei ar putea fi schimbate de la 1 iulie 2017, conform unui proiect de act normativ initiat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV). Autoritatile vor sa reuneasca aceste trei ajutoare intr-unul singur: venitul minim de insertie.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) doreşte să reunească venitul minim garantat, alocatia pentru sustinerea familiei si ajutorul pentru incalzirea locuintei în venitul minim de insertie.

Proiectul de lege privind venitul minim de insertie a fost lansat vineri in dezbatere publica, pe site-ul MMFPSPV.

Venitul minim de insertie va reprezenta un beneficiu de asistenta sociala ce va putea fi acordat familiilor si persoanelor singure aflate in dificultate, pentru a preveni si a combate saracia si riscul de excluziune sociala.

Situaţia de dificultate este situaţia în care se află persoanele care, la un moment dat, pe parcursul ciclului de viaţă, din cauze socio - economice, de sănătate şi/sau care rezultă din mediul social de viaţă dezavantajat, şi-au pierdut sau limitat propriile capacităţi de integrare socială.

În funcţie de nevoile familiei, venitul minim de inserţie este acompaniat de alte măsuri de asistenţă socială complementare, acordate în bani şi/sau în natură, după cum urmează:
    
·    stimulente
·    facilităţi contributive;    
·    alte drepturi accesorii;
·    materiale şi echipamente destinate încurajării participării şi facilitării frecventării diverselor forme de educaţie organizate în condiţiile legii.

Sumele aferente venitului minim de inserţie se acordă, în principal, din bugetul de stat şi, după caz, din bugetele locale.

Stirea anterioara

Câteva lucruri pe care nu le ştiai despre castraveţii muraţi. Cât de sănătoşi sunt?

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.