Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Senatorul Doina Federovici: Linie telefonica gratuita pentru victimele violentei in familie - FOTO

Senatorul Doina Federovici: Linie telefonica gratuita pentru victimele violentei in familie - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor incepe practic pe 25 noiembrie si continua 16 zile pana pe 10 decembrie cand se sarbatoreste Ziua internationala a drepturilor omului. Rolul perioadei este practic sa lege simbolic violenta fata de femei cu drepturile omului si sa sublinieze faptul ca o astfel de violenta este practic cea mai rea forma de incalcare a drepturilor femeilor.

Momentul nu a trecut neobservat la Botosani, prin implicarea directa a senatorului Doina Federovici. Demnitarul a pregatit si impartit personal la sfarsitul saptamanii trecute, alaturi de doamnele din Organizatia de Femei a PSD, cadouri mamelor si copiilor aflati la centrul maternal Micul Print din Botosani. Centrul, care adaposteste victimele violentei domestice, si-a primit musafirii cu un aer de sarbatoare, cu bradul de Craciun gata facut, incintele fiind practic deja impodobite pentru sarbatorile de iarna.

„Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor gaseste Romania in postura de tara care a votat in Parlamentul Romaniei ratificarea Conventiei Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice (Conventia de la Istanbul). E un pas important pentru a oferi femeilor protectie fata de un fenomen ce inca face ravagii in Romania. Violenta impotriva femeilor si fetelor este tot mai mult recunoscuta ca fiind una dintre cele mai serioase si urgente probleme ale tuturor timpurilor. In fiecare colt al lumii, efectul real si daunator pe care violenta il are asupra femeilor impiedica drumul spre dezvoltare, pace si egalitatea de sanse” a declarat presedintele OFSD Botosani, senatorul Doina Federovici.

Donatia de saptamana trecuta a constat in  aranjamente florale, dulciuri, fructe, sucuri, articole de imbracaminte pentru cei mici, scutece, dar si biberoane pentru sugari. Practic, nimic nu a fost uitat pentru mamele si copiii cu care viata de acasa nu a fost tocmai generoasa. Din partea doamnelor social democrate centrul a primit si un video player si cateva zeci de DVD - uri cu desene animate care vor putea rula aici pentru cei mai mici.

„Organizatia de Femei a PSD a lansat in aceasta toamna „Pactul pentru protejarea femeilor de violenţa domestica şi viol”, o platforma de actiune deschisa catre toate partidele si organizatiile neguvernamentale, prin care, pe lânga actiuni concrete, vom incerca sa contribuim la schimbarea unor mentalitati. Totodata tin sa precizez faptul ca de curând Senatul a aprobat initiativa legislativa care prevede emiterea in maxim 72 de ore a ordinului de protectie in cazul violentelor in familie. Initiativa a fost trimisa spre dezbatere Camerei Deputatilor, iar doamna deputat Tamara Ciofu, careia tin sa-i multumesc pentru aportul adus la buna desfasurare a acestei actiuni este un sustinator al acestei legi” a concluzionat Doina Federovici.

In premiera pentru Botosani, senatorul social democrat a anuntat lansarea liniei telefonice gratuite pentru victimele violenței în familie, 0800500333, parte a proiectului ”START – o viata de calitate in siguranta” implementat de Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse, proiect care isi propune sa creeze mecanisme, masuri, proceduri si instrumente pentru prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane.

La actiunea de saptamana trecuta au avut o contributie deosebita inspectorul scolar general, profesor Mihaela Hunca, directorul Casei Corpului Didactic Silvia Diaconu dar si alte doamne din cadrul Organizatiei de Femei a PSD Botosani.

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani