Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
S-a dat startul înscrierilor pentru bursa „Bani de liceu”

S-a dat startul înscrierilor pentru bursa „Bani de liceu”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice  va continua şi în anul şcolar 2015-2016 programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”. Elevii care doresc să beneficieze de acest sprijin financiar sunt aşteptaţi să-şi depună cererile până la data de 1 octombrie.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar acordat prin programul „Bani de liceu”, elevii trebuie să dovedească că se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat cu trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 150 de lei.

Se mai încadrează pentru acordarea acestui ajutor financiar elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori se află sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiţiei de venit. Ei vor pierde însă acest sprijin financiar dacă acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate, sunt eliminaţi de la cursuri pe o perioadă de trei până la cinci zile din motive de rea purtare, media la purtare scade sub nota 7 sau dacă sunt exmatriculaţi.

Sprijinul financiar se acordă pe bază de cerere, formulată de elev cu autorizarea reprezentantului legal, înregistrată în perioada 15 septembrie – 1 octombrie, la unitatea de învăţământ la care este înscris.

Centralizarea cererilor se va face în perioada 1 - 27 octombrie. Afişarea pe internet a listei beneficiarilor se va face în data de 28 octombrie, depunerea contestaţiilor va avea loc în perioada 28 octombrie - 2 noiembrie, iar rezolvarea contestaţiilor între 2 - 6 noiembrie.

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani