Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Provocare lansată de laurieni, la Botoșani - FOTO

Provocare lansată de laurieni, la Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

După ce s-au mobilizat într-un număr ce a depăşit recordurile anterioare ale campaniei „Let's do it, Romania”, laurienii lansează o provocare pentru colegii lor.

Liceenii Colegiului Naţional „A.-T. Laurian” sunt de părere că acţiunile de voluntariat vizând salubrizarea spaţiilor verzi din oraş, sau adiacente acestuia, ar trebui organizate mai des şi nu doar o dată pe an. Aceştia au anunţat, prin dascălii lor, că vor repeta „cu siguranţă” mobilizarea din 15 septembrie şi cu alte ocazii, invitând celelalte unităţi şcolare să le urmeze exemplul.

„Cu siguranţă vom mai face astfel de acţiuni, nu doar cu ocazia Campaniei „Let-s do it, Romania”, pentru că am avea cu toţii de câştigat. Spunem că oraşul este curat, dar când începi să strângi gunoaiele constaţi că realitatea este alta. Adevărul este că nu am strâns nici jumătate din deşeurile găsite şi ne-am oprit pentru că nu mai aveam la noi saci de gunoi pentru colectare.”, a declarat unul dintre profesorii implicaţi în coordonarea acţiunii de sâmbătă.

26 de profesori, printre care şi directorii Mihaela Prăjinariu şi Ioan Onofrei, alături de peste 180 de elevi din Laurian au umplut, în doar o oră şi jumătate, 50 de saci de gunoi de pe strada Nicolae Iorga şi din zona Trei Coline.

„A înţelege natura înseamnă a înţelege viitorul, iar a face ceva pentru salvarea naturii, atât de ameninţată azi, înseamnă a contribui la fericirea omenirii.”, este un crâmpei de gând al Vivianei Chiţac, elevă în clasa a IX-a B a Colegiului Laurian.

Tinerii îşi doresc, aşadar, să arate la un moment dat că botoşănenii pot fi la fel de civilizaţi şi de conştienţi de respectul pe care îl datorează mediului natural, aşa cum sunt şi alţi europeni celebri prin curăţenia urbană. Totodată, laurienii speră că şi instituţiile ce ar putea încuraja organizarea unor noi mobilizări de salubrizare vor reacţiona şi se vor implica prin urmare.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani