Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cine poate ieși la pensie în 2018. E lege!

Cine poate ieși la pensie în 2018. E lege!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Pensia pentru limită de vârstă este principala categorie de pensie acordată în România. Cine poate beneficia, începând cu anul acesta?

Conform legislaţiei în vigoare, românii pot obţine pensia pentru limită de vârstă numai dacă, la data pensionării, au atins vârsta-standard de pensionare şi au efectuat stagiul minim de cotizare prevăzut de Legea pensiilor, scrie avocatnet.ro.

Vârsta-standard de pensionare este, în momentul de faţă, de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei. În ceea ce priveşte stagiul minim de cotizare, adică vechimea în muncă, acesta este de 15 ani şi pentru femei, şi pentru bărbaţi, iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, indiferent de gen.

Atingerea acestor vârste şi stagii de cotizare este făcută treptat, prin eşalonarea prevăzută de Legea pensiilor. Dacă pentru bărbaţi deja s-a ajuns la cele trei limite de câţiva ani, pentru femei s-a ajuns momentan doar la limita stagiului minim de cotizare, iar la limita stagiului complet de cotizare şi a vârstei standard de pensionare se va ajunge abia în anul 2030.

Etichete: , , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani