AJOFM Botoșani: 5 întrebări pe care să le adresaţi unui potenţial angajator în timpul unui interviu de angajare

AJOFM Botoșani: 5 întrebări pe care să le adresaţi unui potenţial angajator în timpul unui interviu de angajare

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani desfasoara in perioada urmatoare o Campanie de informare pentru persoanele care doresc sa lucreze in tarile Uniunii Europene avand in vedre faptul ca  acestea vor trebui sa ridice barierele din calea muncitorilor romani si bulgari  incepand cu 1 ianuarie 2014, intrucat atunci exprira termenul (prelungit) al restricţiilor impuse acestor noi membre ale comunităţii europene.

In acest sens in perioada urmatoare va transmitem materiale  de interes pentru  persoanele care doresc sa lucreze in UE .

5 întrebări pe care să le adresaţi unui potenţial angajator în timpul unui interviu de angajare

La un interviu de angajare, de obicei intervievatorul se interesează dacă aveţi întrebări. Este o idee bună să fiţi pregătiţi şi să aveţi câteva întrebări la îndemână. Reţineţi, interviul nu este doar o oportunitate pentru angajator de a vă cunoaşte, ci şi pentru dumneavoastră de a înţelege cum va fi noul dumneavoastră mediu profesional.

 1. Ce calităţi garantează succesul persoanelor din echipei  dumneavoastră?

Aflaţi ce caută cu adevărat intervievatorul. Adjectivele pe care le utilizează angajatorul pentru a-şi descrie echipa sunt cele pe care el sau ea le consideră cele mai importante pentru tipul de activitate în cauză. Gândiţi-vă dacă acestea se potrivesc cu calităţile pe care le deţineţi.

2. Anumite schimbări din organizaţie sau din echipă au condus la această recrutare?

Prin intermediul acestei întrebări aţi putea identifica dacă anterior ceva nu a funcţionat bine în organizaţie. Răspunsul oferit de angajator vă va furniza informaţii interesante despre domeniile în care va trebui să vă îndepliniţi bine sarcinile.

3. Cum şi cât de des oferiţi feedback angajaţilor?

Această întrebare demonstrează interesul dumneavoastră şi atitudinea proactivă, dar şi faptul că sunteţi dispus(ă) să primiţi critici constructive din partea colegilor. Ascultaţi ce are de spus angajatorul. „Dacă vorbește numai despre procedura anuală de evaluare a performanţei, ar putea fi un semnal de alarmă că liniile de comunicare pentru un feedback onest şi constructiv nu sunt deschise”, explică Lauren Garrett pe pagina Idealist.com.

4. Cum sunt ceilalţi membri ai echipei?

Vă veți forma o opinie despre mediul de lucru din companie. Totuși, cel mai important lucru este să observaţi modul în care managerul vorbeşte despre potenţialii dumneavoastră colegi de echipă. Vorbeşte cu mândrie şi respect? Acest lucru indică un şef căruia îi place cu adevărat să fie şef, să aibă grijă de angajaţii săi, asigurându se că aceştia lucrează bine pentru a obţine rezultate bune.

5. De ce v-aţi alăturat acestei companii şi ce v-a determinat să rămâneți aici?

Această întrebare îi va arăta angajatorului că încercaţi să înţelegeţi mai bine compania şi să vă formați o opinie despre principalele valori ale companiei. Este şansa dumneavoastră de a afla ce anume îl motivează pe şef , iar un şef motivat şi interesat de ceea ce face poate să fie un şef mai bun.

După interviu, puneţi-vă câteva întrebări: V-aţi simţit implicat(ă) în această conversaţie? Simţiţi că v-aţi putea dezvolta în acest mediu de lucru? Este posibil să nu fie de importanţă crucială, dar faptul că întrebaţi despre mediul profesional este o bună modalitate de a afla cum va fi acesta înainte să ajungeți acolo. În ultimă instanţă, este o bună modalitate de a-i arăta angajatorului că sunteţi cu adevărat interesat(ă) de postul respectiv.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.