Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ai terminat școala la 16 ani şi n-ai loc de muncă? Timp de șase luni primești ajutor de șomaj

Ai terminat școala la 16 ani şi n-ai loc de muncă? Timp de șase luni primești ajutor de șomaj

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Absolvenții din promoția 2017 pot benefi cia de o indemnizaţie lunară de 250 de lei. Pentru a intra în posesia acestui ajutor, tinerii trebuie să se înregistreze la agenţia de ocupare a forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Indemnizația reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj (ISR) şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare (500 de lei), mai exact, 250 de lei. Menționăm că în această perioadă, absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării, de informare şi consiliere profesională, medierea muncii şi formare profesională.

Pentru înregistrare sunt necesare următoarele documente: actul de identitate, în original şi copie, actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie, adeverinţa medicală potrivit căreia persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani