3.127 persoane angajate prin intermediul AJOFM BOTOȘANI în primele nouă luni ale anului

3.127 persoane angajate prin intermediul AJOFM BOTOȘANI în primele nouă luni ale anului

În perioada ianuarie-septembrie 2022, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de AJOFM Botosani, 3.127 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 1.380 femei. 

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință 1.441 au peste 45 de ani 489au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani 153 au între 30 și 35 de ani, iar 1.044 sunt tineri NEETs sub 30 de ani. În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.487 provin din mediul urban, iar 1.640 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale 1.175 persoane (37,58%), urmate de cele cu învățământ gimnazial 860 persoane (27,50%). Numărul celor cu învățământ profesional este de 690 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 216 persoane.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, 1.152 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel în perioada ianuarie-septembrie 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de servicii personalizate la înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6.175 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botosani, puteți accesa www.anofm.ro

Stirea anterioara

Botoșănean prins cu mistrețul în portbagaj și pușca pe banchetă

Stirea Urmatoare

Se dau câte o sută de euro direct de la stat! Veste uriașă pentru 200.000 de români

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.