30.000 de cărți pentru românii de peste Prut, rezultatul campaniei naționale PNL „Dăruiește pur și simplu”

30.000 de cărți pentru românii de peste Prut, rezultatul campaniei naționale PNL „Dăruiește pur și simplu”

Ipoteştiul a fost pentru două zile gazda manifestărilor organizate de doamnele liberale din Botoşani, care au finalizat prima parte a campaniei naţionale „Dăruieşte pur şi simplu”. O seară de muzică și poezie, sâmbătă şi simpozionul „Împreună cu femeile liberale pentru renaşterea simţului civic”, în ziua următoare.

În spectacolul menit să-l omagieze pe poetul nepereche, Mihai Eminescu, precum și de a crea un final special campaniei „Dăruiește pur și simplu” demarată pe data de 8 mai, au evoluat grupul Art Trio, grupul folcloric Vatra, copilul Darius Drago de la Timișoara, Adrian Moldovan şi organizatoarea spectacolului, Andreea Suhăreanu.

Dincolo de revelațiile muzicale care au ilustrat sonor întreg spectacolul de sâmbătă, au fost premiați oameni de cultură care s-au dedicat și au militat pentru perpetuarea legăturilor de suflet cu fraţii noştri de peste Prut. Aceștia au fost scriitorii Lucia Olaru Nenati, Gellu Dorian şi Gheorghe Manole, jurnalistul Gabriel Bălașa, directorul Muzeului Județean de Istorie, Aurel Melniciuc, directorul Direcției pentru Cultură Botoșani, Cornelia Viziteu, directorul Bibliotecii Mihai Eminescu, Dănuț Huțu, fostul director al Centrului de Creație, Ion Ilie, dar și copilul Darius Dragoș din Timișoara care numai la 12 ani a impresionat publicul prezent în Amfiteatrul Ipoteștilor cu vocea sa.

Distincțiile au fost acordate de președinta Asociației Simț Civic - Amelia Boroș, care este şi iniţiatoarea campaniei „Dăruieşte pur şi simplu”.

În cadrul campaniei s-au strâns peste 30.000 de cărți din toată ţara iar printre cei care au donat cărți în judeţul nostru s-au aflat și Cătălin Flutur, Viorel Grigoraș, Cristian Roman,  Gheorghe Sorescu, Cristian Achiței, Dan Humelnicu, Viorel Iliuță, Gabriel Alecsandru, Florin Bulgaru.

Ziua de duminică a fost dedicată simpozionului „Împreună cu femeile liberale pentru renaşterea simţului civic”, la care au participat reprezentante ale organizaţiilor liberale din Botoşani, Suceava, Timişoara, Deva, Constanţa, Baia Mare şi Cluj. Au prezentat puncte de vedere doamnele Amelia Borş - Constanţa, deputatul Sanda Ardeleanu - Suceava, Iulia Raicu - Deva, Felicia Mihai - Botoşani, Aurelia Pop - Maramureş, Cătălina Lupaşcu - Botoşani, Andreea Suhăreanu - Botoşani, copreşedinta OFL  Cristina Trăilă şi Mirela Saucă - coordonatoarea acestui proiect la Botoşani.

Cristina Trăilă, copreşedinta Organizaţiei Naţionale de Femei a PNL a precizat în conferinţa de presă care a încheiat manifestările: „Vreau să mulţumesc pentru finalizarea acestui proiect. Este doar prima etapă pe care am săvârşit-o prin strângerea a aproximativ 30.000 decărţi care vor lua drumul Republicii Moldova, în a doua etapă ne vom afla acolo pentru a finaliza demersul nostru, în sensul în care aceste cărţi trebuie să ajungă la cei care vorbesc şi citesc în limba română în Republica Moldova dar care nu au posibilitatea de a avea aceste cărţi la îndemână”.

La acţiunea doamnelor liberale au ţinut să participe şi să le susţină deputatul Costel Şoptică, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cristian Achiţei, primarul Cătălin Rotundu, consilierul local Eugen Ţurcanu.

Organizația Femeilor Liberale s-a aflat într-o adevărată efervescență de când campania „Dăruiește pur și simplu” a luat startul și la Botoșani, dovedind permanent respect pentru cultură, pentru frații moldoveni de peste Prut și strădanie pentru ca limba română să ajungă acolo unde este atât de iubită. De toate activitățile organizate în cadrul campaniei amintite s-au preocupat în mod special, cu atenție și drag pentru frații noștri de peste Prut, doamnele liberale Mirela Sauca - prim-vicepreşedinte al OFL Botoşani, Sânziana Secrieru - copreşedinte OFL Botoşani şi Andreea Suhăreanu copreşedintele organizaţiei municipale Botoşani a femeilor liberale.

Stirea anterioara

Minor ajuns la spital, în urma unui accident rutier produs într-o intersecție din Botosani!

Stirea Urmatoare

Un nou proiect transfrontalier pentru Consiliul Județean Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.