2500 de botoșăneni instruiți în Caravana SMURD „Fii Pregătit!”

2500 de botoșăneni instruiți în Caravana SMURD „Fii Pregătit!”

Există situații limită în care câteva secunde pot schimba totul! Pentru astfel de momente, aproape 2500 de botoșăneni au dorit să se pregătească și au participat, în perioada 03  - 07 iunie, la cursurile organizate în Caravana SMURD "Fii pregatit!".

În cele cinci zile, centrul de formare mobil a fost prezent la Dorohoi, Darabani, Săveni, Trușești și Botoșani.

Participanții la cursuri au aflat de la pompieri cum să prevină sau cum să intervină în caz de inundaţii, incendii sau cutremur, iar de la paramedici și voluntari SMURD au învăţat tehnici de acordare a primului ajutor în diverse situaţii. Toţi au adresat întrebări şi au primit răspunsuri direct de la salvatori.

Cele aproape 2500 de persoane care au participat la activitățile organizate în Caravana SMURD "Fii pregatit!" au primit prima lor misiune de salvatori, au devenit mesagerii pompierilor în comunitățile de care aparțin. Acestora li s-au alăturat reprezentații autorităților publice locale și județene, printre care și prefectul județului, Dan Constantin Slincu.  Este al patrulea an consecutiv cand Caravana SMURD "Fii pregatit!"  ajunge la Botoșani și, de fiecare dată, botoșănenii au manifestat interes pentru acest proiect. 

Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Fundaţiei pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanţat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

În acest an, în caravană au fost organizate și cursurile școlii de vară în domeniul situațiilor de urgență, “Prezent şi Viitor în Siguranţă”, la care au participat aproximativ 500 de elevi botoşăneni de gimnaziu.

Aceștia au învățat teoretic și practic cum să prevină sau cum să reacționeze într-o situație de urgență. Pompierii au urmărit ca elevii să dobândească, într-o manieră plăcută și interactivă, cunoștințele necesare prevenirii evenimentelor neplăcute.

Cursanții au fost evaluaţi cu privire la nivelul cunoştinţelor din domeniul situaţiilor de urgenţă acumulate. 30 dintre elevii care au obţinut cele mai bune rezultate în urma evaluării vor participa la Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, care se va organiza la Memorialul Ipotești - Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, în perioada 29 iunie – 05 iulie. Acestora li se adaugă alți de 20 de elevi, câștigătorii etapei județene a concursului „Prietenii Pompierilor”, care au primit ca și recompensă calificarea în tabăra de vară.

În tabără, elevii vor putea să îşi dezvolte priceperile şi deprinderile în a reacţiona a situaţii de urgenţă, dar să se şi relaxeze.

Școala de vară în domeniul situațiilor de urgență este organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Primăria Municipiului Dorohoi, Societatea Națională de „Cruce Roșie” din România – Filiala Botoșani, Primăria orașului Darabani și Primăria orașului Săveni.

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

Se dau câte o sută de euro direct de la stat! Veste uriașă pentru 200.000 de români

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.