Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vrei să te ferești de răceală? Iată trucurile mai puțin cunoscute

Vrei să te ferești de răceală? Iată trucurile mai puțin cunoscute

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Oricât de tare te-ai feri de răceală, nu există sezon rece în care să nu fii câteva zile bolnavă. Este destul de normal, dacă ne gândim că există peste 200 de virusuri, fiecare cu mai multe tulpini, responsabile pentru răceli şi infecţii respiratorii, scrie unica.ro.

Totuşi, există şi câteva trucuri, mai puţin cunoscute, recomandate de medici şi specialişti pentru a te feri de răceală. De obicei, datorită temperaturilor scăzute, nasul are primul de suferit, apoi tot corpul.

Fiind expusă la frig, mucoasa nazală tinde să fie un mediu propice dezvoltării virusurilor. Aşa că sfatul specialiştilor este simplu: când ieşiţi afară, puneţi o eşarfă sau un fular peste nas şi evitaţi să respiraţi aer foarte rece şi umed.

În cazul în care un membru al familiei s-a îmbolnăvit, se recomadă spălarea hainelor şi a lenjeriei de pat la temperaturi mai ridicate (peste 40 de garde Celsius), pentru a omorâ agenţii patogeni.

Potrivit unor studii recente, reducerea cantităţii de zahăr dă o mai mare şansă sistemului imunitar de a lupta împotriva infecţiilor. Mai multe pe unica.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani