Trei alimente care dau strălucire tenului. Cum le poți incorpora în dietă

Trei alimente care dau strălucire tenului. Cum le poți incorpora în dietă

Când vine vorba de frumuseţea tenului, alimentaţia este la fel de importantă precum cremele sau loţiunile pe care le aplicăm pe faţă. Nutrienţii conţinuţi în alimente ne pot ajuta la fel de mult ca şi produsele cosmetice.

Dacă eşti în căutarea unor soluţii care să te facă strălucitoare în această primăvară, le poţi găsi chiar la tine în bucătărie.

„Antioxidanţii sunt cruciali când vine vorba de menţinerea tinereţii şi a strălucirii tenului. Ei luptă împotriva radicalilor liberi care determină îmbătrânirea prematură a pielii“, a declarat chirurgul plastic Antony Youn, din Troy, Michigan, citat de everydayhealth.com.

La fel de importante sunt şi vitamina A, licopenul şi fibrele. Din fericire, acestea se regăsesc în mai multe alimente care sunt uşor de încorporat într-o dietă. Iată despre ce este vorba:

Ceaiul verde
Polifenolii care se regăsesc în ceaiul verde se numără printre cei mai puternici antioxidanţi, potrivit. dr. Youn. O soluţie de încorporare a polifenolilor în dietă este să înlocuim cafeaua de dimineaţă cu o ceaşcă de ceai verde care conţine între 24 şi 45 de miligrame de cofeină sau putem înlocui apa sau sucul pe care le consumăm, tot cu ceai verde.

Mierea
Toate tipurile de miere sunt benefice pentru aceia care vor să aibă un ten cu aspect sănătos. Unii specialişti sunt de părere că  mierea produsă de albinele din Noua Zeelandă, obţinută din florile tufişurilor de manuka, este cea mai bogată în antioxidanţi.

„Este important acest lucru pentru că radicalii liberi produşi sub acţiunea soarelui distrug colagenul şi elastinul, proteine care fac pielea fermă şi elastică“, a explicat dr. Mona Gohara, profesor asociat la Yale School of Medicine, New Haven, Connecticut. Mierea poate fi adăugată în ceaşca de ceai verde sau poate fi pusă într-un iaurt simplu.

Castravetele
Are 96% apă – cea mai mare proporţie din toate legumele – ceea ce înseamnă că poate păstra cu uşurinţă hidratarea. „Întotdeauna iau cu mine un castravete atunci când călătoresc cu avionul, pentru a-l putea savura atunci când sunt acolo sus, la altitudine“, a declarat Josie Maran, fondatorul  Josie Maran Cosmetics.  „Acest lucru mă ajută să-mi păstrez tenul catifelat şi hidratat“. Castravetele este simplu de introdus în dietă ca parte dintr-o salată.  sursa: stiri.com.ro

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.