Startul verii alături de patru surse de antioxidanți: căpșune, cireșe, morcovi și bere consumată moderat

Startul verii alături de patru surse de antioxidanți: căpșune, cireșe, morcovi și bere consumată moderat

Vitaminele, mineralele și nutrienții din fructele și legumele de sezon reprezintă un combustibil extrem de necesar organismului. Menținerea unei alimentații echilibrate, din care să nu lipsească antioxidanții, este alegerea perfectă pentru finalul de primăvară și pregătirea pentru întâmpinarea anotimpului cald. Surse importante de antioxidanți pot fi chiar și unele băuturi preparate din ingrediente naturale, așa cum este cazul berii.

Cu un conținut de peste 90% apă, berea fără alcool poate reprezenta și o foarte bună sursă de hidratare a organismului, deoarece pe lângă apă conține carbohidrați și sodiu, elemente importante mai ales pentru recuperare după efort fizic. Mai mult, berea fără alcool are și un conținut caloric extrem de redus, de doar 50 kcal la un pahar de 250 ml, ideal pentru menținerea siluetei.

Totodată, fiind una dintre cele mai consumate și mai populare legume, morcovul este denumit și alimentul minune, deoarece conține un adevărat cocktail de vitamine (vitamina A, vitamine din grupul B și vitamina C), minerale (calciu, magneziu și potasiu) și fibre.

Sursă nutrițională importantă pentru funcționarea optimă a organismului, morcovul contribuie și la menținerea siluetei, atât de râvnită înainte de începutul verii, ca urmare a conținutului său extrem de mic de calorii. O cantitate de 100 de grame de morcovi conține doar 41 calorii.

Betacarotenul, antioxidantul minune din morcov, este unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Mai mult decât atât, conținutul de antioxidanți din morcov poate contribui la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare.

Surse bogate în fibre, antioxidanți și vitamine, căpșunele și cireșele sunt de asemenea, fructele preferate ale acestei perioade, care pot fi incluse cu succes în alimentația zilnică, având beneficii numeroase pentru organism. Căpșunele sunt extrem de bogate în antioxidanți, astfel că sunt aliați de nădejde pentru fortifierea sistemului imunitar.

Numărul redus de calorii (150 g de căpșune conțin doar 40 de calorii), dar și conținutul de 90% apă, recomandă căpșunele ca sursă de răcorire și hidratare atunci când temperaturile de afară sunt ridicate. Mai mult, 100 de grame de căpșune asigură aproape întregul nostru necesar zilnic de vitamina C, unul dintre cei mai eficienți nutrienți, cu efect antioxidant și antiinflamator, care stimulează buna funcționare a țesuturilor și organelor și reglează glicemia și colesterolul.

O singură cană de cireșe conține peste 4.000 de antioxidanți, aceștia având rolul de a scădea colesterolul rău și de a îmbunătăți circulația sanguină. Antioxidanții și nutrienții din componența cireșelor contribuie la detoxifierea organismului și la o imunitate crescută. Cireșele au un număr redus de calorii, aproximativ 50 de calorii la 100 de grame, și un conținut ridicat de apă de 75%, iar datorită vitaminei A din compoziție, conțin de 20 de ori mai mult betacaroten decât căpșunele.

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.